Đoković rutinski do trećeg kola Roland Garrosa
FOTO: EPA

Sigurna igra protiv Fucsovicsa

Đoković rutinski do trećeg kola Roland Garrosa

H. Zilić

Treći nositelj na Roland Garrosu Novak Đoković, bez problema se plasirao u treće kolo drugog Grand slama sezone, nakon još jedne sigurne igre.

Đoković je u drugom kolu savladao tenisera iz Mađarske Martona Fucsovicsa sa 3:0.

Mađar je u prvom setu odoljevao napadima Đokovića, igrao je prije svega vrlo dobar defanzivan tenis, a iz jedne borbene igre set je odveo u tie-break.

Ipak u tie-breaku Đoković nije dozvolio nikakvu nervozu i iznenađenje i dobio je "sedmu igru" sa sigurnih 7:2 za 1:0 u setovma.

U drugom setu Fucsovics kao da je nestao sa terena. Đoković je bio u naletu i "pomeo" Mađara sa 6:0 za 35 minuta igre u drugom setu.

U trećem setu Mađar je pokazao znakove borbe sve do 2:2 kada Đoković špravi brejk koji je i odredio tok trećeg seta.

Oglasi

Na kraju trećeg seta rezultat je glasio 6:e za Đokovića i ukupnih 3:0 u setovima

Teniser iz Srbije u trećem kolu će igrati protiv 29. nositelja Španca Davodiovicha-Fokine.

U muškoj konkurenciji plasman u treće kolo danas su još izborili Tsitsipas, Fognini, Ofner, Sonego, Kokkinakis, Scwartzman, Shapovalov, Varillas, Alcaraz, Khachanov, Jurkacz, Norrie, Rublev, Musetti.

Roland Garros, drugo kolo:

Novak Đoković - Marton Fucsovics 3:0 (77:6 (2), 6:0, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi