Fanovi zgroženi zbog ponašanja Đokovića: Javio da je bolestan da izbjegne meč, pa došao u dvoranu

Fanovi zgroženi zbog ponašanja Đokovića: Javio da je bolestan da izbjegne meč, pa došao u dvoranu

Endin Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković našao se na velikoj meti kritika tokom revijalnog turnira koji se održava trenutno u Dubaiju. Đoković je sinoć trebao igrati meč protiv Nicka Kyrgiosa, ali se to nije desilo i mnogi smatraju da Novak nije bio iskren u razlogu zašto ne želi da igra.

Mnogi su se nadali da će na turniru u Dubaiju gledati reprizu finala ovogodišnjeg Wimbledona u kojem su se sastali Đoković i Kyrgios, ali na kraju do tog okršaja nije došlo.

Navijači koji su došli u dvoranu u Dubaiju kako bi gledali na sceni jednog od najboljih tenisera svih vremena su na kraju bili razočarani što Đoković nije igrao, a umjesto njega nastupio je Grigor Dimitrov.

Dimitrov je svoju priliku znao da iskoristi i uspio je da pobijedi Kyrgiosa u ovom meču sa 2:0, a po setovima je bilo 7:6, 6:3.

No, bilo je jasno da ni Kyrgios nije previše raspoložen igru jer je očito i sam bio razočaran što se Đoković nije pojavio s druge strane terena jer su danima najavljivali njihov okršaj.

Oglasi

Međutim, ono što je najviše razočaralo navijače i javnost jeste razlog zbog kojeg Đoković nije igrao i koji se baš na kraju nije ispostavio tačnim.

Đokovićev tim je nekoliko sati pred meč saopštio da on neće igrati protiv Kyrgiosa jer se ne osjeća dobro i ima problema s gripom, no ubrzo nakon toga ispostavilo se da to i nije baš tačno.

Naime, Đoković se na kraju pojavio u dvorani kako bi pratio mečeve, a čak je i zaplesao sa Arynom Sabalenkom što je odmah izazvalo sumnje navijača u dvorani da Novak nije govorio istinu oko toga zašto neće igradi.

Mnogima je zasmetalo što je Đoković javio da se ne osjeća dobro, a samo nekoliko sati kasnije u dvorani je bez problema pratio mečeve i čak plesao.

Pojedini navijači čak su provocirali i dobacivali Novaku da ga je bilo strah novog poraza i da je to glavni razlog zašto se nije pojavio na terenu sinoć. Novak novi meč ima već danas protiv Augera-Aliassima i vidjet ćemo da li će se ovaj put pojaviti na terenu.

Top Komentari

AlphaStrong
Uvijek je bio ..... i eto, još jednom je dokazao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije