Nevjerovatni Đoković smogao snage, odigrao fenomenalan meč i plasirao se u finale

Nakon svega što se jučer desilo

Nevjerovatni Đoković smogao snage, odigrao fenomenalan meč i plasirao se u finale

Esmer Oštraković

Novak Đoković prvi je finalista završnog turnira Mastersa u Torinu, a u finale se plasirao nakon pobjede protiv Taylora Fritza sa 2:0.

Novak je sa 2:0 u setovima ostvario pobjedu protiv Fritza, a u setovima je bilo dva puta po 7:6, te je njegova pobjeda bila dosta teško ostvarena.

Tako je Đoković iza sebe ostavio jako traumatičnu situaciju koja se dogodila sinoć, a sve je bilo zbog velikog umora.

Obzirom na veliki umor, Đoković je imao probleme na meču protiv Medvedeva, ali je uspio da ostvari pobjedu u tri seta.

Sve to je ostavilo velike posljedice pa je teniser iz Srbije jako teško disao u finišu ovog meča i zabrinuo je sve oko sebe.

Uspio je da skupi snage, te je danas odigrao novi meč, a ponovo je bilo jako uzbudljivo, a u drugom setu viđen je preokret za pobjedu.

Oglasi

U prvom setu je Đoković napravio break u petom gemu i poveo sa 3:2, ali se Fritz odmah vratio i prvi set je ušao u tie-break.

Činilo se da će drugi set pripasti Fritzu, koji je od samog početka imao break, ali je Đoković zaigrao sjajno, te je i ponovo viđen tie-break.

Sjajni Novak je ponovo bio odlučan, te je izborio plasman u finale gdje ćeć igrati protiv boljeg iz Caspera Ruuda i Andreja Rubljova.

Novak Đoković i jezive scene na terenu: Počeo se tresti i niko nije znao šta mu se dešava


Novak Đoković pobijedio je danas Danila Medvedeva s 2:1, po setovima 6:3, 6:7 i 7:6 i osigurao je plasman u polufinale ATP Finala koji se igra u italijanskom Torinu, ali se uveliko priča o onom što se dešavalo srbijanskom teniseru tokom drugog seta.

Novak Đoković pobijedio je Danila Medvedeva i poslao ga je kući, a srbijanski teniser će igrati polufinale ATP Finala protiv Amerikanca Taylora Fritza.

Oglasi

Đoković je lagano uzeo prvi set sa 6:3, ali Medvedev se vratio u drugom kojeg je uspio dobiti u tie-breaku sa 7:6.

Međutim, u završnici drugog seta Đoković je priredio pravu dramu i scene su bile zaista jezive gledaocima u dvorani, ali i onim pored ekrana.

Iscrpljeni Novak izgledao je užasno. Sjedio je na klupi, tresao se kao da ima groznicu, a on se pokušao oporaviti polijevajući se vodom.

Zatražio je u tim trenucima i pomoć ljekara. Uspio je nastaviti meč, ali drugi set je izgubio te je morao u trećem setu juriti pobjedu.

Taj treći set je donio veoma izjednačen tenis. Medvedev je imao veliku šansu jer je servirao za pobjedu, no nije iskoristio priliku.

Novak uzvraća breakom, treći set zatim odlazi u tie-break, gdje je Đoković dominantan i došao je do treće pobjede u crvenoj grupi ATP Finalsa.

Srbijanski teniser će tako u polufinalu igrati protiv Taylora Fritza, a drugi par polufinala čine Casper Ruud i pobjednik večerašnjeg duela između Stefanosa Tsitsipasa i Andreya Rubleva.

Top Komentari

Bellatrix
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi