Đoković se oduševio kada je ugledao Zlatana, a Ibrahimović pokazao da nije zaboravio bosanski jezik

Sreli se u Torinu na ATP turniru

Đoković se oduševio kada je ugledao Zlatana, a Ibrahimović pokazao da nije zaboravio bosanski jezik

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković večeras je uspio da osvoji ATP turnir u Torinu nakon što je u finalu pobijedio Caspera Ruuda, a nakon meča čestitao mu je i Zlatan Ibrahimović koji je iskoristio priliku da pogleda ovaj meč.

Đoković je na odličan način završio ovu sezonu i uspio je da doda još jedan trofej u svoju bogatu vitrinu, a ovaj put jedan od najboljih tenisera svih vremena uspio je da pobijedi na ATP turniru u Torinu.

Novak je pokazao veliku snagu na ovom turniru i zasluženo je uspio da dođe do samog kraja.

Večeras je u finalnom meču Đoković pobijedio norveškog tenisera Caspera Ruuda sa 2:0 u setovima. Prvi set Novak je dobio sa 7:5, dok je u drugom završio posao sa 6:3 i tako stavio tačku na još jedno finale.

Đoković je imao veliku podršku s tribina tokom cijelog turnira, a posebno se to vidjelo večeras u finalnom okršaju protiv Ruuda.

Oglasi

Mnoge poznate ličnosti iz Italije iskoristile su priliku da na sceni gledaju jednog od najboljih tenisera svih vremena, a to je uradio i legendarni napadač Zlatan Ibrahimović.

Ibrahimović je sa suprugom Helenom uživao u finalnom meču u Torinu, a nakon završetka ceremonije otišao je da čestita Đokoviću na još jednoj sjajnoj pobjedi.

   Zlatan Ibrahimović je večeras u društvu supruge Helene pratio finalni meč ATP turnira u Torinu između Novaka Đokovića i Caspera Ruuda

Srbijanski teniser se iznenadio kada je ugledao Ibrahimovića s kojim se sretao i ranije, te su se srdačno pozdravili, a zatim su se i fotografisali s peharom kojeg je Novak večeras uspio da osvoji.

Ono što je posebno oduševilo fanove s ovih prostora jeste da Zlatan i Novak nisu pričali na engleskom jeziku, te je Ibrahimović pokazao da još uvijek dosta dobro priča bosanski jezik iako to u javnosti ne radi toliko često.

Međutim, Zlatan komunicira na bosanskom jeziku sa svojim roditeljima Šefikom i Jurkom, a večeras se u razgovoru sa Novakom vidjelo da u tome uopšte nije loš.

Upravo je prije desetak godina u dokumentarcu koji je rađen u Zlatanovu čast prikazan jedan dio kada Ibrahimović i njegov otac Šefik razgovaraju na bosanskom jeziku nakon jedne utakmice reprezentacije Švedske.

Tada je Ibrahimović ušao u historiju Švedske kao najbolji strijelac ove reprezentacije svih vremena, a nakon meča je telefonskim putem kontaktirao svog oca koji je pratio utakmicu kao i uvijek, a kamere su sve to snimile.

Sigurno da će ostati još dugo žal što Ibrahimović nikada nije obukao dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali ta priča je još odavno ispričana.

Top Komentari

Emir.D
Ma Nole je gospodin !!
3 4
Milfhunter
Na kojem je Nole pričao, meni se čini na Gorskom
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi