Od umora jedva došao ispred kamere, a onda poslao poruku koja je odjeknula širom Amerike!

Dvije godine je čekao na taj trenutak

Od umora jedva došao ispred kamere, a onda poslao poruku koja je odjeknula širom Amerike!

Endin Čaušević

Novak Đoković uspio je da osvoji Master u Cincinnatiju nakon što je u fantastičnom finalu sa 2:1 pobijedio Carlosa Alcaraza. Srbijanski teniser nije krio sreću nakon pobjede, te je priznao da je to bio jedan od najtežih mečeva koje je odigrao u svojoj bogatoj karijeri.

Đoković se nakon pauze u stilu uspio vratiti u Sjedinjene Američke Države i to osvajanjem Mastersa u Cincinnatiju, a ono što je najbitnije pokazao je da je spreman i za US Open u New Yorku koji nas ubrzo očekuje.

Sinoć je publika mogla da uživa u nevjerovatnom tenisu Đokovića i Alcaraza koji su pokazali zbog čega su trenutno lideri u ovom sportu.

Alcaraz je poveo sa 1:0 u setovima, no nevjerovatni Đoković je velikom borbom uspio da se vrati na 1:1, a zatim i preokrene na 2:1 i dođe do nove titule. Zanimljivo da je Novak oba seta dobio nakon tie-breaka.

Koliko je energije i truda dao u ovaj meč pokazalo se na kraju. Đoković jedva da je imao snage da stoji na nogama i da izjavu u kojoj je priznao da je ovo bio jedan od najtežih mečeva koje je ikada odigrao.

Oglasi

"Ludnica. Iskreno ne znam šta još da kaže. Ovo je teško i opisati. Definitivno jedan od najtežih mečeva koje sam odigrao u životu. Kakav turnir, kategorija, nivo i protivnik, nevjerovatno. Od početka do kraja samo obojica se borili, prošli kroz uspone i padove, nevjerovatne poene, ali i lošu igru u pojedinim momentima", počeo je Novak i nastavio.

"I vrućina je bila užasna. Na kraju jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva u kojima sam učestvovao. Zbog ovakvih trenutaka i mečeva nastavljam da radim iz dana u dan. Nisam nikada sumnjao da mogu da budem na nivou kada je to najpotrebnije. Oduševljen sam".

"Imam toliko toga da kažem, a tako malo snage. Iskreno, jedva stojim ovdje. Respekt za Carlosa i njegov tim. Svi smo bez riječi zbog onoga što radiš na terenu. Nevjerovatna si osoba i šampion. Mnogo osoba ne može da vlada na taj način na tom nivou u svojim karijerama i da se nosi s tim, ali ono što si ti uradio u prethodne dvije godine je nevjerovatno".

Oglasi

Poznato je da se Novak u Ameriku vratio nakon više od dvije godine zabrane igranja na turnirima u toj zemlji jer nije htio da se vakciniše protiv koronavirusa. Kratko se dotakao i toga i poslao poruku koja je odjeknula širom Amerike i svijeta.

"Borite se za ono u šta vjerujete, pa makar to značilo da ćete se boriti sami", poručio je Novak.

Za Đokovića je ovo bila čak 39. titula koju je uspio da osvoji na Masters turnirima, ali je pokazao svima da još uvijek nije vrijeme za penziju i da ima dosta toga da ponudi na onom najvećem nivou.

Ni razlika od čak 16 godina između dva tenisera nije dala prednost Špancu jer je Đoković odigrao zaista nestvarnu partiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti