Kralj se vratio u Ameriku sa stilom: Đoković srušio Alcaraza, pa "poludio" i rastrgao majicu

Osvojio Masters u Cincinnatiju

Kralj se vratio u Ameriku sa stilom: Đoković srušio Alcaraza, pa "poludio" i rastrgao majicu

Endin Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je Masters u Cincinnatiju nakon što je sinoć u finalnom meču pobijedio španskog tenisera Carlosa Alcaraza sa 2:1 u setovima.

Nakon tri godine i drame oko pravila koronavirusa Đoković se ponovo vratio da nastupa u Sjedinjenim Američkim Državama, a to je uradio u stilu jer je osvojio Masters u Cincinnatiju.

Đoković je u velikom finalu igrao protiv trenutno najvećeg rivala, a to je Carlos Alcaraz koji je imao ulogu favorita sinoć, no ponovo se pokazalo ko je još uvijek gazda u ovom sportu.

Alcaraz je odlično počeo meč i činilo se da bi Španac mogao da dođe do pobjede jer je nakon sat vremena igre poveo sa 1:0 u setovima.

Španski teniser je prvi set dobio sa 7:5, no tek nakon toga Đoković je proigrao. U drugom setu gledali smo veliku borbu u kojoj su oba tenisera bila sjajna, a set je otišao u tie-break.

Oglasi

Đoković je pokazao još jednom da je kralj što se tiče tie-breaka koji je dobio sa 9:7, te je uspio da poravna na 1:1 u setovima.

No, pravu dramu gledali smo u odlučujućem trećem setu. Obojica tenisera su se borila fantastično, a publika je zaista mogla da uživa u sjajnom tenisu i vidjelo se da su Novak i Carlos trenutno bez konkurencije u tenisu.

Ipak, na kraju je presudilo iskustvo, ali i kvalitet Đokovića koji je i treći set riješio u tie-breaku. Bilo je 6:6 u gemovima, no Novak je i u ovom tie-breaku briljirao i isti je dobio sa 7:4, te je stavio tačku na ovaj meč i dodao još jednu titulu u svoju vitrinu. Koliko je ova pobjeda značila Novaku najbolje je pokazalo njegovo slavlje na kraju i izdanje u kojem ga baš i nismo ranije navikli gledati.

Oglasi

Ovo je najbolja najava da je Đoković u sjajnoj formi pred Grand Slam u New Yorku i pokazatelj da će biti prvi favorit na US Openu.

Master Cincinnati, finale:

Alcaraz - Đoković 1:2 (7:5, 6:7, 6:7)

Top Komentari

trzac
Presudilo je iskustvo i, moze se slobodno reci, bezobrazluk. Kakvim se sve folovima sluzio kad je bio na konopcima , od odlazaka sa terena, pa kasnjenja gdje ga Alcaraz ceka hodajuci po terenu, itd... Jasno je da je strasan igrac ali u ovih par meceva sa Alcarazom pokazuje toliko nesportskog da bas pocinje da iritira.
2 2
user1685882437
Čoban bio i ostao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti