Đoković otkrio kako mu je bilo gledati finale AO: "Jelena navija za Medvedeva, a sin Stefan..."

Govorio za BBC

Đoković otkrio kako mu je bilo gledati finale AO: "Jelena navija za Medvedeva, a sin Stefan..."

Admin Čaušević

Novak Đoković je u intervjuu za BBC kazao da se neće vakcinisati makar to značilo i da neće igrati na velikim turnirima kao što su Roland Garros i Wimbledon. 

Sredinom januara Đoković je deportovan iz Australije te nije nastupio na Australian Openu kojeg je na kraju osvojio Rafael Nadal.

Nadal je epskom meču sa 3:2 pobijedio Daniila Medvedeva. Đoković je posmatrao taj meč i kako je kazzao uopšte mu nije bilo lako.

"Žene je navijala za Medvedeva, a sin za Nadala. Svaki poen kojeg bi Nadal osvojio, Stefan bi skočio", kazao je Đoković.

"Bilo mi je teško pratiti meč. Bio sam neutralan, nisam navijao ni za koga jer sam stvarno želio biti tamo. Ali bilo mi je zabavno."

Oglasi

Srbijanski as je objasnio da je njegov sin Stefan veliki Nadalov navijač.

"Kada ćeš ponovo igrrti protiv njega. Želio bih da se fotografišem s njim'', pitao je maleni Stefan svog oca.

Đoković je pričao i o detaljima kako mu je bilo u hotelu za migrante i tokom treninga.

"Definitivno nije bilo prijatno. Ne želim da sjedim ovdje i da se žalim na uslove u tom centru jer sam ja ostao sedam dana. Osjećao sam se bespomoćno, nisam mogao da koristim telefon tri ili četiri sata. Bilo je usred noći od jedan ujutru do devet ujutru, nisam spavao jer su me ispitivali svakih 30 minuta."

"Bilo je mnogo, mnogo intervjua koji su započinjali, a onda pauzirani kako bi neka osoba razgovara sa nadređenim. Trajalo je to čitavu noć. Prvo je to postavljeno, pa povučeno, pa onda je opet viza povučena, pa sam bio slobodan četiri dana i trenirao sam. Nisu to bili normalni dani treninga koje sam obično imao prije Grand Slam takmičenja, helikopter je letio preko Rod Laver arene tokom svakog treninga. Kamere su bude svuda", ispričao je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi