"Čak i da Đoković osvoji 25 Grand Slamova, Nadal će..."

Izjava Rafinog trenera

"Čak i da Đoković osvoji 25 Grand Slamova, Nadal će..."

Eldar Ganibegović

Rafael Nadal trijumfom na Australian Openu osvojio je rekordni 21. Grand Slam naslov.

Iza sebe sa po 20 tako je ostavio još dvije legende, Novaka Đokovića i Rogera Federrera.

Trener Španca Carlos Moya u još jednoj izjavi ponovo se dotakao Novaka Đokovića i kazao kako će Nadal biti zadovljan i da Srbijanac završi s 25 titula, a on ostane na 21.

"Kada razmislimo, to je impresivan učinak. Mi u Australiji nikada nismo pričali o 21. tituli. Znali smo da postoji mogućnost da je osvoji, ali razgovor o tome bi donio samo dodatni pritisak. Ne želim da podstičem debatu o tome ko će imati najviše titula, ostavljamo je navijačima i novinarima", reko je Moya i dodao:

"Rafa je zadovoljan onim što ima. Bit će sretan i ako završi sa 21 trofejem, a Đoković sa 25. Nije dobro biti opsjednut. Nadal jeste motivisan, neće odustati od borbe za 22. titulu, ako mu se ukaže prilika. Ali što se debate tiče, sve dok su oni aktivni, nema mnogo smisla. Ja naravno vjerujem da Rafa može da osvoji 24 ili 25 Slamova."

Naredni Grand Slam je Roland Gaross i bit će zanimljivo vidjeti hoće li doći do novih pomjeranja na vrhu ili će neko četvrti osvojiti titulu u Francuskoj.

Top Komentari

zbii
Mogli ste barem na ijekavicu prebaciti
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi