Poznata aviokompanija na Twitteru ismijava Đokovića zbog izjave da nije antivakser

Oglasili se

Poznata aviokompanija na Twitteru ismijava Đokovića zbog izjave da nije antivakser

Endin Čaušević

Novak Đoković izjavio je da je spreman da žrtvuje sve trofeje u tenisu u budućnosti ukoliko budu od njega tražili dokaz o vakcinaciji.

Đoković je prošlog mjeseca prošao pravu dramu u Australiji gdje je na kraju nije dobio pravo da igra na Australian Openu i deportovan je iz ove zemlje jer nije vakcinisan.

Upitno je da li će srbijanski teniser moći igrati ove godine jer će čini se većina turnira tražiti od tenisera dokaz o vakcinaciji. U razgovoru za BBC ovaj teniser je poručio da nije antivakser, ali da jednostavno ne želi pristati na ucjene.

Spreman je čak da ne igra do kraja karijere i žrtvuje sve moguće trofeje koje može da osvoji.

"Da, to je cijena koju sam spreman da platim. Nikada nisam bio protiv vakcina, primio sam ih kao dijete, ali uvijek sam podržavao slobodu izbora oko toga šta stavljate u tijelo. Principi odluka o mom tijelu su važniji od bilo koje titule i bilo čega drugog", rekao je Đoković i dodao.

"Nisam deportovan na osnovu toga što nisam vakcinisan ili što sam prekršio određena pravila. Razlog što sam deportovan je taj što je ministar za imigraciju iskoristio pravo da mi poništi vizu jer je smatrao da bih mogao stvoriti neki antivakserski osjećaj u zemlji. S tim se ne slažem".

Na njegovu konstataciju da nije antivakser, ali da neće da se vakciniše oglasila se i poznata aviokompanija "Ryanair" koja je iskoristila priliku da ismijava Đokovića na društvenim mrežama zbog takve izjave.

"Mi nismo aviokompanija, ali letimo avionima", napisali su na Twitteru.

Top Komentari

2323
Pametan covjek..razmislja svojom glavom a ne kao ovce da trci da primi te vakcine i da ga čipuju...Zivio najjbolji svih vremena ....njegov izbor...
5 7
ChiTown
Glup pokusaj trollanja ove aviokompanije. Ne primi jednu vakcinu i odma antivaxer. Fuj!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi