Svi su se pitali gdje je jučer bila Jelena Đoković, a Novak je prekinuo šutnju i sve objasnio

Nije ga bodrila u Melbourneu

Svi su se pitali gdje je jučer bila Jelena Đoković, a Novak je prekinuo šutnju i sve objasnio

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković jučer je po deseti put u karijeri osvojio titulu na Australian Openu i dokazao da je i dalje najbolji teniser na svijetu. Đoković je imao podršku svojih trenera i porodice u Melbourneu, ali su mnogi zapazili da na tribinama nije bila njegova supruga Jelena, te je Nole objasnio zašto je to tako.

Nakon što mu je prošle godine zabranjeno da igra na Australian Openu Đoković se sada vratio u velikom stilu i uspio je da po deseti put u karijeri osvoji titulu na ovom Grand Slam turniru i pokaže da je pravi kralj Melbournea.

Đoković je u finalu igrao protiv grčkog tenisera Stefanosa Tsitsipasa kojeg je pobijedio lakše od očekivanog sa 3:0 u setovima, a nakon toga uslijedilo je slavlje.

Srbijanski teniser je otišao na dio tribine gdje je bio njegov tim, te se u jednom trenutku u potpunosti slomio nakon što je zagrilo svoju majku i brata. Novak nije mogao sakriti emocije zbog svega što je prošao prethodnih godinu dana, ali jasno je da se u Australiju vratio jači neko ikad.

Na tribinama jučer nije bio njegov otac Srđan koji ga je bodrio u većini mečeva, ali nakon skandala i spornih fotografija odlučeno je da on ne bude na ovom stadionu kako ne bi bespotrebno bio u centru pažnje.

Međutim, ono što je posebno bilo interesantno jeste da na turniru u Melbourneu, odnosno finalu protiv Tsitsipasa nije bilo ni Đokovićeve supruge Jelene zbog čega su se mnogi zapitali da li je sve u redu s njihovim brakom.

Oglasi

Jelena je inače velika podrška Đokoviću na mečevima, ali jučer je nije bilo na tribinama niti ju je Novak spomenuo u govoru kada je dobio trofej. Ipak, Jelena je bila jedna od tema na press konferenciji nakon meča.

Đoković je odlučio da prekine šutnju i nakon uzastopnih pitanja oko toga gdje je njegova supruga konačno da odgovor.

"Osjećam se fizički i psihički odlično i još uvijek mogu igrati na vrhunskom nivou. Sve dok se ovako osjećam nastavit ću da igram i ne znam kada će doći kraj karijere. Trenutno imam motivaciju i podršku onih najbližih što znam da ne spominjem mnogo, ali to je ključno za mene", rekao je Đoković i nastavio.

"Biti odvojen od djece i supruge je nešto zbog čega sam tužan. No, postoji balans između mene i supruge i bliskih osoba u mom životu. Sve dok se ona brine o našoj djeci mogu da nastavim da radim ono što volim i budem odličan u ovom sportu. Naravno da još uvijek imam ciljeve i ambicije i uvijek je bilo tako. Da, želim ispisati historiju u ovom sportu i u to nema sumnje".

Đoković je objasnio da je njegova supruga Jelena ostala kući s djecom Stefanom i Tarom i da je to glavni razlog što nije došla u Melbourne. Ipak, jasno je da je ona velika podrška Novaku i preuzela je brigu oko djece kako bi se on maksimalno fokusirao na tenis što je sigurno za svaku pohvalu.

Top Komentari

YaSSaL
Jesam vala, samo sam se to pitao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi