Novak iz Melbournea poslao poruku za pamćenje!

Rekao je sve veoma jasno

Novak iz Melbournea poslao poruku za pamćenje!

E. Oštraković

Novak Đoković osvojio je 10. titulu Australian Opena, te je tako došao do 22. Grand Slama naslova u karijeri.

To je ostvario tako što je danas u finalu ostvario pobjedu protiv Grpa Stefanosa Tsitsipasa sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 i 7:6.

Đoković je zaista bio dominantan u finalu, te mu ništa nije mogoa ni sjajni Tsitispas koji je na kraju poražen sa 3:0 u setovima.

Srbijanski teniser je još jednom pokazao dominaciju u Australiji i uskoro bi mogao postati čovjek s najviše Grand Slam titula u historiji.

"Prije svega moram da kažem dirnut sam riječima Tsitipasa. Hvala na poštovanju i na tim prelijepim riječima. Na terenu smo neustrašivi rivali, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo i da priznajemo trud svakog protivnika. Imao si nevjerovatan turnir, ali nisi imao sreće u finalu. Imaš mnogo vremena pred sobom, mnogo više od sebe. Čestitam i tvom timu i tvojoj porodici. Ti si jedan od najprofesionalnijih igrača i najzanimljivijih momaka na turniru", rekao je Đoković, te je dodao:

"Mi smo dvije relativno male zemlje, Srbija i Grčka naravno. Nemamo tenisku tradiciju, nemamo previše igrača na kojih smo se mogli ugledati, ali poruka za sve mlade, usudite se sanjati. Nemojte dozvoliti da vam iko oduzme snove", rekao je Đoković.

Oglasi

Osim te poruke, poslao je Novak još jednu itekako jasnu poruku svim mladim ljudima.

"Zalivajte svoje snove, čak i ako nađete jednu osobu koja će vas podržati prihvatite je i sanjajte veliko", poentirao je Đoković koja je izmamila velike aplauze sa tribina.

Kratko se obratio i svom treneru koji sa njim proživljava mnogo, mnogo toga.

"Ne znam da li ćeš mi sve oprostiti, šta sam govorio i radio ove godine. Šta se smiješ Gorane", rekao je Đoković Goranu Ivaniševiću u jednom trenutku.

Na kraju je jasno poručio da je ovo njegova najveća pobjeda.

"Samo moja porodica i ja znamo šta smo prošli u proteklim sedmicama i s obzirom na okolnosti, ovo je moja najveća pobjeda u životu.

Promo

Top Komentari

pjanke.sa
Hebo vam vise ovaj cetnik svu familiju!!!
2 1
user1675025503
Pjanke napusis se kurca i ti i ovaj tvoj ortak "izvor istine" eto zajedno mozete da kleknete i popusite Novaku,klosari nedo****ni i retardirani!!!! ****a...????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi