Možda ne zna da se ponaša, ali mora mu se jedno priznati: "S druge planete" je, ovo je najveći dokaz
Foto: Screenshot

Izjava Gorana Ivaniševića

Možda ne zna da se ponaša, ali mora mu se jedno priznati: "S druge planete" je, ovo je najveći dokaz

E. Ganibegović

Novak Đoković jučer je po 10. put u karijeri osvojio Australian Open. Njegov trener Goran Ivanišević dao je izjavu u kojoj se navodi da u okolnostima u kojima se nalazio Đoković, 97 posto tenisera bi odustalo od turnira.

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković u finalu Australian Opena jučer je s 3:0 porazio Stefanosa Tsitsipasa.

Meč su obilježile i neke ne tako lijepe scene. Nisu se lijepo ponašali niti publika u Melbourneu niti Đoković - oni su ga ometali, a on im je odgovorio psovkama.

Možda ne zna da kontroliše emocije na terenu, ali definitivno se Novaku mora odati priznanje za gotovo nadjljudske napore koje je uložio da osvoji prvi Grand slam sezone po deseti put.

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević, sada trener Novaka Đokovića, otkrio je u kakvoj situaciji je Nole bio prije turnira, te za svog klijenta rekao da je vanzemaljac.

Oglasi

"Bio je to daleko najbolji trijumf otkada radimo zajedno. Ne samo zbog onoga što se dogodilo prošle godine, nego su zadnje tri sedmice bile itekako teške. Mislio sam da sam sve vidio 2021. godine kada je ovdje pobijedio s povredom trbušnog mišića, ali bilo je nevjerovatno.

Možda ne 100, ali 97 posto igrača, kada u subotu dobiju ovaj nalaz magnetske rezonance, odmah odu kod suca i povuku se s turnira. Ali ne on. On je s druge planete. Njegov mozak radi drugačije. Radim s njim već četiri godine, ali još uvijek se ponekad čudim kako mu mozak radi.

Dnevno je prošao 77 tretmana. Iz dana u dan bilo je bolje. Nisam to očekivao. Iskreno, bio sam u šoku. Prva dva kola - ok, ali meč protiv Grigora Dimitrova je bio jako opasan. No prošao je kroz to i na kraju osvojio turnir", kazao je Ivanišević.

Dotakao se i situacije oko njegovog oca koji je također na sebe privukao pažnju radeći stvari koje nisu vrijedne pomena i promovisanja. Stoga nije mogao biti na polufinalnom i finalnom meču, a to je na Noletu ostavio psihološki trag, naročito u polufinalu.

"Bio je emotivniji u polufinalu. Prvo 5:1, pa 5:5. Novak inače ne dozvoli takve stvari. Ako povede 5:1, pobjeđuje 6:1. Ne dopušta remi u ovoj situaciji, bez obzira s kim igra. Ali takve se stvari događaju. Srećom, uspio je pobijediti unatoč svom ludilu oko njega", istakao je Ivanišević. 

Top Komentari

F1F
Poštovanje prema njemu kao teniseru/ tenisaču ali MU se POREREM na njegovo nacionalističko ponašanje!!! POKAKIM se i njemu i / starom cheti/ Srđanu ( ako mu je ime tako). CHETNIK ostaje CHETNIK!!!! fujjjj
10 2
StarMoVe
Čekaj dok digne tri prsta kad ga emocije ponesu u Beogradu.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi