Đoković tokom meča morao uzimati kisik zbog nenormalne vrućine

Ništa ne prepušta slučaju

Đoković tokom meča morao uzimati kisik zbog nenormalne vrućine

S. Grebović

Prvi reket svijeta se bez većih problema plasirao u četvrt finale Olimpijskih igrara u Tokiju.

Đoković je u osmini finala bio bolji od Španca Alejandra Davidovicha sa 2:0 (po setovima 6:3, 6:1).

Srbijanski teniser tako je nastavio pohod na zlato na Olimpijadi koje mu nedostaje u njegovoj blistavoj karijeri. Ujedno je i prvi favorit da do njega dođe budući da na turnuru ne sudjeluju njegovi najveći rivali Roger Federer i Rafael Nadal.

Đokoviću veći problem od narednih protivnika može biti jedino vrućina, koja je ovih dana u Tokiju zaista nesnosa. Teniseri i teniserke su primorni igrati pod velikim temperaturama, a Daniil Medvedev je uslijed vremenskih uslova za vrijeme svog meča kolabrirao.

Kako se Novaku ne bi desilo isto on je sa sobom donio cijev sa kisikom kojeg je konzumirao s vremena na vrijeme upravo kako bi izbjegao Medvedevovu sudbinu.

Temperature u Japanu trenutno su iznad 30 stepeni, ali je uz to vlažnost zraka preko 70 posto.

U četvrtfinalu Đoković će igrati protiv Japanca Keija Nishikorija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi