Đoković večeras stiže u Australiju, a posljednji put je proživio pakao i deportaciju

Stvari su se promijenile

Đoković večeras stiže u Australiju, a posljednji put je proživio pakao i deportaciju

Samir Mlaćo
Srbijanski teniser Novak Đoković večeras će se pojaviti u Australiji.

On će nastupiti početkom 2023. godine na Australian Openu, a treba istaći da mu je to bilo zabranjeno u januaru ove godine.

Đoković je tada odbio da se vakciniše i našao se u velikim problemima.

Brojne zemlje, uključujući i Australiju, uvele su takozvane "Covid pasoše" i u zemlju su mogli ući i boraviti isključivo ljudi koji su vakcinisani protiv koronavirusa.

Đoković je zauzeo stav da se ne želi vakcinisati i nevakcinisan je doputovao u Australiju u namjeri da zaigra na turniru.

Nećkali su se u Australiji, zabranili mu nastup, pa dozvolili, pa ga onda izolovali u Melburnu i dan prije početka turnira deportovali van države.

Oglasi

Tako Đoković nije dobio priliku da se bori za novi trofej u Melburnu, a na kraju je titulu osvojio Španac Rafael Nadal. Vlasti u Australiji su u julu mjesecu ukinule zahtjev za vakcinisanje, odnosno "Covid pasoš", što je naravno dalo nadu da će Đoković moći zaigrati na Australian Openu.

Ubrzo je stigla potvrda da će se popularni Nole pojaviti na novom izdanju prestižnog turnira. To je potvrđeno i danas.

Sud je rekao svoje: Novak Đoković deportiran iz Australije! - Večernji.hr

“Tenis Australija potvrđuje da Đoković danas stižu u Australiju i naredne sedmice počinje nastup“.

Najavljeno je da će Đoković u Australiju stići navečer po lokalnom vremenu, a nema sumnje da će ponovo izazvati veliku pažnju javnosti.

Ranije je najavljeno da je Đokoviću zbog kršenja izrečena zabrana ulaska u Australiju do 2025. godine, no odluka je brzo promijenjena.

Đoković je do sada devet puta osvojio Australian Open, a 2023. godine imat će priliku da po deseti put digne pehar na ovom turniru.

 

Top Komentari

plemic
drag mi je kao sportaš, ali zaslužio je još više neugodnosti svojim postupcima. varati domaćina a očekivati gostoprimstvo je apsurd.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi