Spas u zadnji čas! Jak argument sada je na strani Đokovića, hoće li biti dovoljno?

Mogao bi zaigrati na turniru

Spas u zadnji čas! Jak argument sada je na strani Đokovića, hoće li biti dovoljno?

E. Škorić

Novak Đoković dobio je izuzeće od vakcinisanja na temelju nedavno preboljene infekcije koronavirusom, stoji u dokumentima koje su sudu dostavili njegovi advokati.

BBC prenosi da je 16. decembra 2021. godine Đoković bio pozitivan na koronavirus. Na osnovu toga je Đoković dobio medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju.

Ovo bi moglo promijeniti tok cijele priče i moglo bi pomoći najboljem teniseru svijeta da pobijedi na Sudu.

Podsjetimo, granična policija zabranila je ulazak Đokoviću u Australiju kada je stigao na aerodrom u Melbourneu. Ni čelnici Australian Opena ni Đoković nisu izlazili u javnost sa informacijom na osnovu čega je Đoković dobio medicinsko izuzeće koje granična policija nije uvažila, a danas je i ta misterija riješena.

Kako su poručili iz Australskog teniskog saveza, ali i dvije ljekarske komisije, teniseri koji su u posljednjih pola godine prebolovali koronu se mogu takmičiti.

Ukoliko sud u ponedjeljak uvaži Novakov argument, on bi mogao nastupati na prvom Grand Slamu ove sezone, a u protivnom vratit će se u Srbiju.

Nedavna drama izazvala je burne reakcije širom svijeta, a naravno najveće nezadovoljstvo vladalo je u Srbiji nakon što su se pojavile vijesti o odluci australskih vlasti da se najbolji teniser neće takmičiti na prestižnom turniru jer mu nije odobrena viza. 

Top Komentari

fukaraslana
Daj vise nosite to oko Novaka dosadni ste vise
8 0
Ernes
uostalom zasto bi nas bolio ku*ac za djokovica hocel dobiti vizu. evo sav sam slomljen zbog toga
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi