Nikad Nadal nije bio toliko ljubomoran na Đokovića kao večeras: Šuti, sluša, ne trepće!

Scena iz Madrida

Nikad Nadal nije bio toliko ljubomoran na Đokovića kao večeras: Šuti, sluša, ne trepće!

Admin Čaušević

Nagrada Laureus ove godine proslavlja svoj 25. rođenda, a dobitnik svojevrsnog sportskog Oskara je i Novak Đoković kojim je priznanje uručeno u ponedjeljak navečer u Madridu.

Đoković se našao među odabranim sportistima te je po peti put u karijeri stigao do najprestižnije nagrade za jednog sportistu, prvi put nakon 2019. godine.

Nakon što je izašao na binu srbijanski teniser je održao znakovit govor, a posebno je bilo zanimljivo pratiti reakciju Rafaela Nadala koji je bio među zvanicama.

Nadal je upijao svaku Đokovićevu riječ, čak nije ni trepnuo, a po reakcijama srbijanskih medija navodno je Španac i bio ljubomoran na svog velikog rivala.

"Pogledajte reakciju Nadala kada je Novak Đoković dobio Laureus: Da pogled može da ubije...", naslov je kojeg donosi Telegraf.

Oglasi

Inače, Đoković je u govoru izrazio zahvalnost za prijem nagrade te što je dio jedne priče koja ujedinjuje svijet.

"Posljednjih sat i po gledam nevjerovatne sportiste ovdje u prostoriji. Svi koji su napravili veliki utjecaj na svije sporta u 2023. godini, svi koji inspirišete ljude na svijetu.

"Želim da odam priznanje svima koji su ovdje. Čestitam svima. Laureus je posebna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike da 2012. godine prvi put primim ovu nagradu."

"Zahvalan sam na tome što su ljudi koji su osnovali ovu Akademiju prepoznali kakav i koliki uticaj na život ima sport, kako može da mijenja živote djece."

"Velika mi je čast što sam što sam dio svega ovoga, nečega što istinski ujedinjuje svijet i ljude i koji mladim ljudima pokazuje da je sve moguće", rekao je Srbin po prijemu nagrade.

Inače, Đoković se sada izjednačio sa Rogerom Federerom pošto je i slavni Švicarac također osvojio pet Laureusa.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Sta ce drugo nego cutat i dat priznanje najboljem. Omerbeze vidi sta mu madrid uradi. Madrid koji ga mrzi e moj omerbeze idi cisti se previse mrznje imas @omer
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi