Novak Đoković se povukao sa Mastersa u Madridu
FOTO: EPA

Drugu godinu u nizu

Novak Đoković se povukao sa Mastersa u Madridu

Esmer Oštraković

Najbolji teniser na svijetu, Novak Đoković, donio je odluku u posljednji trenutak da se povuče sa ATP Mastersa u Madridu.

Ugledni teniski novinar Jose Margado je prvi prenio ovu informaciju na svom zvaničnom nalogu na društvenom mreži X.

"Wow. Novak Đoković se ponovo povukao sa Mastersa u Madridu", napisao je Margado.

Ranije je Novak igrao na Mastersu u Monte Carlu na kojem je zaustavljen u polufinalu, te se očekivalo da će igrati i u Madridu.

Oglasi

Bio je Đoković prijavljen za nastup na ovom turniru u Madridu, ali na kraju je donio odluku da preskoči ovaj turnir.

Najavio je ranije Đoković u nekim izjavama da će pažljivo birati svoj raspored kako bi maksimalno spreman dočekao najvažnije turnire u sezoni.

Ni prošle godine Đoković nije nastupao u glavnom gradu Španije, a isto to će se dogoditi i sada.

Samim tim, sve to znači da Novak Đoković neće izgubiti nikakve bodove na ATP listi.

Kada je riječ o Mastersu u Madridu on je na rasporedu od 24. aprila do 5. maja.

Top Komentari

omer
A ni jednom rijecju ne kazete razlognjegove odluke. A to je spanska publika koja ga organski ne podnosi i sa kojom je imao zestok sukob 2014 godine kad su otvoreno navijali protiv njegovog protivnika Grigora Dimitrova. A ne znam zasto je to njemu smetalo ako znamo da publika ima pravo navijati za koga zeli. A Djokovic je tom prilikom uputio publici toliko prostackih i ruznih rijeci. Od tada ne voli nastupati u Madridu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti