Nadal opet u centru pažnje: "Odluku sam donio u posljednji čas"

Rafa je saopštio vijesti

Nadal opet u centru pažnje: "Odluku sam donio u posljednji čas"

Edmir Škorić

Španski teniser Rafael Nadal objavio je kako je spreman i vraća se na teniske terene.

Nadal je imao zdravstvenih problema, propustio je Masters u Monte Carlu, ali zaigrat će u Barceloni, kako bi se na kraju mogao što bolje spremiti za Roland Garros.

"Sretan sam što sam ovde, imam mnogo lijepih sjećanja na ovaj turnir. Dolazak ovde odlučen je u posljednji čas. Sedmica je bila pozitivna što se tiče treniranja i sutra ću biti na terenu. Posljednji trening je prošao dobro, osjećaj je pozitivan", kaže Nadal kog na startu čeka okršaj sa Italijanom Flavijem Cobollijem.

I dok će Nadal oduševljavati publiku u Barceloni, nedostajat će njegov nasljednik Carlos Alcaraz.

"To je negativna stvar, prije svega za njega, jer je povrijeđen. Želim mu svu sreću i brz oporavak. To su veoma loše vijesti za ovaj turnir, izgubiti prvog nosioca u žrijebu, a što se mene tiče ne bih još da razmišljam o polufinalu", rekao je Nadal.

Oglasi

Inače, Rafi će ovo biti prvi turnir od januara. "Nosim se sa povredama najbolje što znam. Znamo šta je tu, nema šta da se krije. Ne moramo o tome više da pričamo. Objasnio sam što se tiče mog abdomena još u Sevilli, jer je moj stric to pominjao.

U svojoj izjavi rekao sam samo da nisam mogao da igram. Umoran sam od priče o svemu kada nemam razloga za to na ličnom nivou. Da li se plašim? Toga da ne mogu da igram?To mi se dešavalo godinu i po. Nastaviću sve dok mislim da to vrijedi. Ne postavljam vremenske okvire, ali život vam pokazuje put i uz svoje etičke principe trudiću se da učinim sve što je logičnijim moguće", jasan je osvajač 22 Grand Slama.

Nadalu je Barcelona jedna od omiljenih destinacija jer je u tom gradu osvojio čak 12 titula, posljednju 2021. godine. Prethodne dvije godine Alcaraz je slavio na ovom turniru, no sada ga neće biti.

Uz Nadala, favoriti ove godine u Barceloni bit će Andrey Rubljev postavljen za prvog nositelja, potom Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas, a tu su i mnogi drugi sjajni teniseri poput De Minaura, Humbeta, Kačanova, Baeza, Musettija, Davidovich-Fokine, Norriea, Etcheverryja, Borne Ćorića, Bautiste Aguta...

Turnir u Barceloni počinje u ponedjeljak, a Roland Garros je na programu od 20. maja do 9. juna tekuće godine. To će biti vrhunac teniskog ljeta i naravno najuzbudljiviji period godine za ljubitelje tenisa, barem kada govorimo o šljaci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi