Najbolji na svijetu i tačka! Furiozni Đoković dopustio protivniku samo tri gema u osmini finala!
Novak Đoković prvi je četvrtfinalista Australian Opena.

Australian Open

Najbolji na svijetu i tačka! Furiozni Đoković dopustio protivniku samo tri gema u osmini finala!

Eldar Ganibegović

Nevjerovatni Novak Đoković se na furiozan način plasirao u četvrtfinale Australian Opena. Teniser iz Srbije je u osmini finala protivniku dopustio da osvoji tek tri gema.

U okviru osmine finala Australian Opena rano jutros po našem vremenu sastali su se Novak Đoković i Adrian Mannarino. Rezultat je bio 3:0, po setovima 6:0, 6:0 i 6:3.

Novak Đoković u prvom gemu spašava dvije brejk lopte, dok u drugom na treću krade protivniku servis.

Ponovo uzima servis Đoković Mannarinu u četvrtom gemu i to iz drugog pokušaja, da bi u šestom iskoristio prvu set loptu za 1:0.

Drugi set bio je sličan. U drugom gemu Đoković krade servis iz prvog pokušaja, u trećem spašava jednu brejk loptu i do kraja na dvije brejk od koje je jedna bila i set lopta dolazi do 2:0.

Treći set odlučen je u četvrtom gemu. U njemu Novak Đoković pravi brejk i kasnije koristi prvu meč loptu za prolaz dalje.

Oglasi

Pogled na statistiku je također nevjerovatan. Jedino u čemu je Mannarino bio "bolji" bile su neiznuđene greške, imao ih je 31 naspram 15 Đokovićevih.

Posebno impozantan je broj asova. Novak Đoković imao ih je 17, a Mannarino samo jedan.

U četvrtfinalu turnira Novak Đoković igrat će protiv Amerikanca Fritza koji je upravo završio meč protiv Tsitsipasa i slavio rezultatom 3:1.

Za Novaka Đokovića je ovo 58. Grand Slam četvrtfinale i izjednačio je rekord Rogera Federrera. Dakle, može se očekivati da ga do kraja godine na preostala tri Grand Slama i obori.

Australian Open, osmina finala:

Novak Đoković - Adrian Mannarino 3:0 (6:0, 6:0, 6:3)

Top Komentari

user1676149552
Smara te sa tim cetnikom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi