Na Đokovićevom licu šoku, a u dvorani muk: Za dlaku izbjegnuta tragedija na Australian Openu!

Etcheverry je imao sreće

Na Đokovićevom licu šoku, a u dvorani muk: Za dlaku izbjegnuta tragedija na Australian Openu!

E. Čaušević

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australian Opena nakon što je sa 3:0 danas pobijedio Tomasa Martina Etcheverryja. No, meč je obilježio detalj iz trećeg seta kada je za dlaku izbjegnuta tragedija.

Đoković je bez dileme odigrao svoj najbolji meč u dosadašnjem dijelu Australian Opena, te Argentinac danas jednostavno nije imao nikakvu šansu.

Prvi i drugi set srbijanski teniser je dobio sa po 6:3, dok je Etcheverry u trećem setu uspio da pruži nešto bolji otpor.

Argentinac je uspio da odvede ovaj set u tie-break, ali to je bio sve. Đoković je tie-break ekspresno završio sa 7:2 i stavio je tačku na ovaj meč i osigurao mjesto u osmini finala ovog turnira.

Međutim, detalj koji je obilježio okršaj Đokovića i Etcheverryja desio se sredinom trećeg seta kada je za dlaku izbjegnuta tragedija.

Oglasi

Naime, oni su odigrali sjajan poen u kojem je Đoković "skratio lopticu" i uspio da nadmudri Argentinca koji je bio u punom trku i nije uspio da vrati lopticu preko mreže.

No, potom je nastao muk na tribinama jer je Etcheverry "proletio" i skoro se zakucao u stub stolice u kojoj sjedi sudija, a koji je inače metalni.

Argentinac je bio u punom trku, ali na svu sreću uspio je nekako da izbjegne da se zakuca u stolicu i proletio je pored nje i nekako se zaustavio. S tribina se čuo uzdah navijača jer je svima bilo jasno da je to moglo biti zaista kobno.

[streamable]https://streamable.com/oy4zfw[/streamable]

Na svu sreću Etcheverry je uspio nekako da izbjegne stolicu, a i reakcija srbijanskog komentatora s Eurosporta najbolje je pokazala koliko je ta situacija bila ozbiljna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi