Novak Đoković pred prepunom dvoranom u Melbourneu dokazao zašto je najbolji svih vremena!

Održao teniski čas Etcheverryju

Novak Đoković pred prepunom dvoranom u Melbourneu dokazao zašto je najbolji svih vremena!

E. Čaušević

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australian Opena jer je danas lakše od očekivanog pobijedio argentinskog tenisera Tomasa Martina Etcheverryja sa 3:0 u setovima.

Đoković je sigurno odigrao svoj najbolji meč u dosadašnjem dijelu Australian Opena i nije imao problema protiv Etcheverryja koji nije uspio da Srbinu pruži neki ozbiljniji otpor.

Novak je od samog početka nametnuo svoj ritam igra i jednostavno mu je sve polazilo za rukom, a za to Etcheverry nije imao rješenje.

Prvi set trajao je 45 minuta i već u ranoj fazi istog Đoković je napravio break, a potom je dobio set sa 6:3.

Đoković je nastavio da daje svom protivniku lekciju iz tenisa jer je i drugi set riješio za svega 38 minuta, a ponovo je na semaforu bilo 6:3 u korist najboljeg tenisera svijeta.

Oglasi

Tek u trećem setu Argentinac je koliko-toliko uspio da pronađe pravi ritam, te je pokazao da nije slučajno u ovoj fazi takmičenja Australian Opena, ali ni to nije bilo dovoljno da "poremeti" Novaka.

U trećem setu igrali se gem za gem i Etcheverry je bio daleko bolji nego u prethodna dva seta. Zadao ne Đokoviću određene probleme, ali je srbijanski teniser svejedno uspio da dobije i treći set nakon tie-breaka i riješi ovaj meč.

Treći set trajao je preko sat vremena, a u tie-breaku Đoković je pokazao da mu ne može niko ništa. Ekspresno je poveo sa 3:0, te je držao sjajan ritam i na kraju je tie-break dobio sa 7:2.

Što se tiče osmine finala Novak će igrati protiv boljeg iz okršaja Mannarino - Shelton koji se trenutno igra.

Australian Open, šesnaestina finala:

Đoković - Etcheverry 3:0 (6:3, 6:3, 7:6)

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Cestitke NAJVECEM SVIH VREMENA, NOVAKU..pozdrav i za DVOZUBE, njma je FEDERER najbolji jer ne VOLE NOLETA..titule su MJERILO, a NAJVISE IH IMA NOVAK..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi