Spektakl u Monte Carlu: Španac "pročitao" kao malo ko Novaka Đokovića i poslao ga kući!

Davidovich Fokina slavi veliku pobjedu

Spektakl u Monte Carlu: Španac "pročitao" kao malo ko Novaka Đokovića i poslao ga kući!

Edmir Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ispao je šokantno u svom prvom meču na Mastersu u Monte Carlu, pošto je izgubio od Alejandra Davidovich Fokine sa 6:3, 7:6, 6:1.

Alejandro Davidovich Fokina je dva puta bio nemoćan prošle godine u duelima s Đokovićem, ali danas je Španac bio izuzetno razigran, dok je najbolji na svijetu potpuno razočarao i jednostavno nedostajalo mu je ritma, izuzmemo li taj-brejk drugog seta.

U prvom setu Davidovich Fokina je poveo s 4:1, imao je dva brejka, ali je Srbin uspio jedan da vrati, no ne i drugi. Španski teniser dobio je set sa 6:3.

Na startu drugog seta poveo je s 1:0, a onda stiže novi brejk i Španac neočekivano stiže do 2:0 u gemu u kojem je Đoković imao dvije gem-lopte, ali i katastrofalan servis, pa i duplu grešku koja je samo dodatno predstavila njegov užasni dan.

Nakon što je Španac odservirao sigurno za 3:0, bilo je jasno da je ovo pretežak izazov i za najboljeg na svijetu. Uspio je vratiti brejk zaostatka i smanjiti na 3:2, ali se dosta mučio u šestom gemu kada je servirao za izjednačenje, da bi Davidovich Fokina došao do 4:2 i na prag velike pobjede.

No, ne bi to bio Đoković da se nije ponovo vratio. Brejk na brejk rivala, uspio je smanjiti na 4:3 i ponovo se vratiti u borbu za treće kolo. Imao je 5:4, servirao za set, ali je opet zakazao i dozvolio je rivalu da se opet vrati. Igrao se taj-brejk u drugom setu, Novak je na momente već bio gotov, ali uspio je da se vrati zahvaljujući između ostalog i mentalnoj snazi.

Činilo se da će to biti vjetar u leđa i da će na osnovu teško izborenog seta Novak doći do pobjede, no onda je opet upao u crnu rupu, a Davidovich Fokina sve to fino naplaćivao poenima, čekajući svaku grešku Srbina. Španac je poveo s 4:1, uz dva brejka, tako da je priča tu i završena.

Đoković bi za ostanak na prvom mjestu ATP liste morao da osvoji Roland Garros, ali i da igra najmanje finala u Monte Karlu, Madridu i Rimu, a eto već na startu je sve upropastio.

Top Komentari

zenicaniiin
Nadal za klasu bolji od ovog srbina!
10 3
user1571956549
Prno Djole u sishu....
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi