On ne igra, on se igra: Đoković razbio Sinnera i ponovo ispisao stranice teniske historije

Rekordna sedma titula

On ne igra, on se igra: Đoković razbio Sinnera i ponovo ispisao stranice teniske historije

Edmir Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković slavio je uvjerljivo protiv Jannika Sinnera u finalu Završnog mastersa u Torinu. Slavio je sa 6:3, 6:3 za rekordnu sedmu titulu na završnim masters turnirima.

Iako se očekivalo uzbudljivo i napeto finale, baš kao i prethodno polufinale sa Carlosom Alcarazom, Đoković je opet pokazao da je klasa iznad ostalih tenisera i bez većih je problema stigao do nove titule.

U jednom se trenutku činilo da ispada još u grupnoj fazi, ali spasio ga je upravo današnji rival, koji je pobjedom nad Runeom u posljednjem kolu omogućio Srbinu da igra polufinale, a onda je Novak zablistao i odigrao dva vrhunska meča.

Nakon što je deklasirao Alcaraza, večreas je očitao lekciju još jednom talentovanom teniseru, kojem nije pomogla ni domaća publika u Torinu.

Prvi brejk srpski teniser napravio je u četvrtom gemu, što mu je bilo dovoljno da prvi set dobije sa 6:3, a u drugom setu bio je uvjerljiv.

Već u prvom gemu pravi brejk i to sa nulom, drugi gem dobija također s nulom, a u trećem je imao tri brejk šanse, no Sinner je ipak uspio da osvoji gem i da spriječi potpunu katastrofu.

Iako je domaći predstavnik pokušavao da se izvuče iz gotovo nemoguće situacije, nije u tome uspio, pa je Đoković došao do velike pobjede. Imao je Sinner svoje šanse, u dva Đokovićeva servis gema bio je blizu brejka, no svaki put bi se najveći u historiji vratio. 

Ovo je bio peti okršaj Srbina i Italijana i četvrta pobjeda nevjerovatnog Đokovića, koji je rekorder po broju titula na završnim mastersima, te ih sada ima sedam. On je pretekao Rogera Federera koji je ostao na šest titula.

Top Komentari

Zax
Institucijo najveca❤️❤️❤️❤️
1 1
sloboda2
Svaka cast
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti