Pitanje novinara je razbijesnilo Novaka, pa je uslijedilo par neprijatnih riječi

"Uznemiren? Kako mislite?"

Pitanje novinara je razbijesnilo Novaka, pa je uslijedilo par neprijatnih riječi

Edmir Škorić

Novak Đoković se našao u veoma komplikovanoj situaciji i više ne ovisi o sebi kada je u pitanju borba za polufinale Završnog turnira u Torinu.

Đoković je igrao protiv Huberta Hurkacza i bila mu je potrebna 2:0 pobjeda za plasman dalje, no Hurkacz je uspio uzeti set srbijanskom teniseru i sada se sve zakuhalo.

Matematika je jednostavna. Ako Jannik Sinner pobijedi Holgera Runea, Đoković će proći, ali ako Danac dobije Italijana, onda Srbin ide kući. Đokoviću ne ide u prilog to što je Sinner već osigurao polufinale, ali se u Srbiji ipak nadaju da će Italijan odigrati najbolje što zna i da će slaviti.

Protiv Đokovića je Sinner bio sjajan i slavio u tri seta, vidjet ćemo šta sprema za večeras, ali Đoković svakako zabrinut.

Njegovo nezadovoljstvo je na svojoj koži osjetio jedan novinar koji je odmah pritrčao da mu postavi pitanje i očito ono nije bilo najbolje. Novinar je Novaka pitao zašto je uznemiren, a onda je dobio kratak i oštar odgovor:

Oglasi

"Uznemiren? Kako mislite? Izgubio sam set, to je normalno, ali dobio sam meč", rekao je kratko Đoković.

Novak je u prvom kolu savladao Runea, izgubio je od Sinnera, ali je za rivala danas imao Hurkacza koji je upao umjesto Stefanosa Tsitsipasa.

Sistem takmičenja je takav, da se broji svaki set, a Srbin je izgubio drugi protiv Hurkacza i zbog toga bi mogao da bude eliminisan.

Sada je sve na Sinneru, koji bi mogao bez problema da eliminiše Novaka ako ne odigra na nivou, Rune ima veći motiv, ali faovritom se ipak smatra Italijan.

"Izuzetno težak meč, pogotovo iz perspektive riterna. Igrao sam protiv igrača koji nema šta da izgubi. Ušao je kao alternativa, znao je da će igrati protiv mene i dobro se spremio za meč. Ušao je relaksirano. Bilo je teško čitati mu servise - brzina, plus preciznost. Imao sam jako malo šanse. Drugi set, jedan loš gem s moje strane je bio dovoljan", rekao je kasnije Đoković za Sportklub.

Hoće li gledati večerašnji meč Sinnera i Runea?

"Ne znam, možda ću. Dolaze mi djeca, bit ću više s njima. Ne želim se nervirati, uradio sam što sam mogao i to je to".

Top Komentari

AlphaStrong
@HamzaVojvoda jel tebi stvarno žao što si toliki debilčina?
0 0
AlphaStrong
Hahaha, prpa mazgo, ideš kući
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti