Novak Đoković pobijedio, ali Srbija strepi - Najbolji se našao u lošoj situaciji

Čeka se večerašnji meč

Novak Đoković pobijedio, ali Srbija strepi - Najbolji se našao u lošoj situaciji

Edmir Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je Huberta Hurkacza (7:6, 4:6, 6:1) u posljednjem kolu Zelene grupe Završnog mastersa u Torinu, ali Srbija strepi jer ovisi o ishodu večerašnjeg meča.

Đokoviću je trebalo 2:0 protiv Poljaka da osigura plasman u polufinale završnog turnira, ali je Hurkacz uspio da osvoji set i da poremeti planove najboljem teniseru svijeta.

Kao i u nekim prethodnim mečevima, Novak je imao puno problema. U prvom setu nijedan tenise nije napravio brejk, ali je Novak u taj-brejku sa uvjerljivih 7:1 pomeo svog rivala.

Hurkacz je u petom gemu drugog seta došao do brejka, poveo sa 3:2, spašavao dvije brejk lopte u osmom gemu, na kraju slavio sa 6:4.

U setu odluke Đoković je u potpunosti razbio Hurkacza, bilo je 6:1, ali jedan izgubljen set mogao bi koštati Đokovića plasmana.

Oglasi

Sve su oči Srbije, Novaka i njegovih fanova uprte u večerašnji duel Jannicka Sinnera i Holgera Runea. Italijan je favorit pred svojom publikom, ali Đokoviću ne ide u prilog to što je Sinner već prošao dalje.

Između Runea i Đokovića se traži drugi putnik u polufinale. Novak mora da navija za Sinnera i ako Italijan ne izgubi, Srbin će nastaviti borbu za trofej na završnom mastersu.

Hurkacz je iznenada upao na ovaj turnir zbog povrede Stefanosa Tsitsipasa, no on nije imao mogućnost prolaska grupe, ali je mogao danas po prvi put savladati Đokovića u sedmom pokušaju, no nije uspio u tome.

Novak se ipak nada da će doći do 12. polufinala na Završnim turnirima, čime bi se izjednačio sa Ivanom Lendlom, dok je na vrhu Roger Federer sa 16 polufinala.

U drugoj grupi su Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Carlos Alcaraz i Andrej Rubljov. mečevi posljednjeg kola igraju se sutra, a sastaju se Alacara - Medvedev te Rubljev - Zverev.

Sinner i Rune igraju od 21 sat, a Italijan će imati veliku podršku Srbije i većeg dijela svijeta, jer svi bi naravno da Đoković prođe dalje, ali Danac se takođe nešto pita...

Top Komentari

AlphaStrong
Dabogda ispao krmak
0 1
hamdi kurtes
Koga briga za prevaranta iz Srbije.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi