Đoković na presici govorio o "elitama koje kontrolišu medije"

Srbijanski teniser o kritikama

Đoković na presici govorio o "elitama koje kontrolišu medije"

E. Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković govorio je na press konferenciji uoči meča šesnaestine finala Pariza protiv Martona Fucsovicsa.

On je između ostalog govorio i o negativnim komentarima i pisanju svjetskih medija uoči početka Australian Opena.

"Što se tiče Australije, da bih izbjegao spekulacije i pretpostavljanja, čekam službenu objavu pa ću odlučiti šta ću i kako ću. Ne razmišljam samo o sebi, već i o svim drugim teniserima. Kolege smo, dio jedne cijeline, trebali bismo biti ujedinjeniji oko važnih stvari, ali tog zajedništva nažalost nije bilo u posljednjih trideset-četrdeset godina… Sada smo povukli prvi korak, ali još ima puno posla. Jedinstva igrača nema na potrebnom nivou. Da ono postoji, znatno bismo se lakše nosili sa svime", rekao je Đoković.

Novaka često mediji prozivaju zbog njegovih stavova i načina na koji govori o cijepljenju protiv koronavirusa.

"Ne čitam novine ni po aplikacijama ni tiskana izdanja, ne gledam ni vijesti na TV-u već nekoliko godina. Ipak, zbog prisustva na društvenim mrežama, dođem do tih informacija koje se provlače kroz medije. Ne mogu reći da me ne pogađaju – čovjek sam, imam emocije i naravno da mi je stalo. Koliko god da mi je stalo da zastupam prave vrijednosti, da se borim za pravdu i za istinu, toliko mi je i stalo što generalno ljudi misle o meni. Ne ovisi mi život od toga jer znam ko sam i što sam, trudim se živjeti život po pravim postulatima. Da griješim, griješim, ali pogađa me kada se šire laži“, rekao je Đoković, dodavši:

"Ne pogađa me kao ranije jer sam na neki način i navikao,od svjetskih medija pa i od domaćih. Stvara se jedna propaganda, uvučen sam u sve to na osnovu nečega što sam ranije govorio. Sistem informiranja je otišao u pravcu koji više nije onaj koji je osnova za novinarstvo. Slobodnog novinarstva i informisanja je sve manje. Sve se više kontrolira iz jednog ili dva izvora pa se širi propaganda koja odgovara eliti ili određenoj grupaciji ljudi. Sigurno da me pogađa, ali to me neće spriječiti da se zalažem za stvari za koje smatram da su ispravne."

Top Komentari

AlphaStrong
Daj ne lupetaj...pokušavaš da skreneš pažnju na sebe...bolesnik!
8 7
Zeleni_zub
Puko frajer ko bundeva. Ne čita medije već se informiše na Facebooku, hahahaha...
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi