Ništa više nije isto, pa ni Wimbledon: Nove promjene će mnoge rastužiti

Mijenjaju se navike

Ništa više nije isto, pa ni Wimbledon: Nove promjene će mnoge rastužiti

E. Škorić

Treći Grand Slam u sezoni, Wimbledon, održat će se naredne godine od 27. juna do 10. jula.

Wimbledon je za mnoge najposebniji teniski turnir i vjerovatno privlači najveću pozornost, ali i on, kao i mnogo toga, doživljava promjene kako vrijeme protiče.

Nema više slobodne nedjelje, što je bilo zlatno pravilo od samog početka Wimbledona. Nedjeljom se tenis na Wimbledonu nije igrao, no od naredne godine se to promijenilo.

Nema više ni tzv. Maničnog ponedjeljka (Manic Monday) kada su na programu bili mečevi osmine finala i kada su se po nepisanom pravilu dešavala najveća iznenađenja.

Utorak više nije rezervisan samo za ženska četvrtfinala, a srijeda za muška, nego će se mečevi kombinovati, dok će umjesto u nedjelju finale mix doubla biti igrano četvrtkom, dok je finale za teniserke premješteno sa subote na nedjelju.

U muškoj konkurenciji titulu brani Novak Đoković, a u ženskoj Ashleigh Barty.

Top Komentari

Klicko
Hoće li i ovdje arapi uletit
0 4
Jasminn
"Vise nije nista isto". Ja konto bog zna sta mjenjaju. Vise puta puta sam citao tekst reko mozda sam nesto propustio
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi