Proradio i Novak Đoković!
Foto - EPA

Konačno je odigrao dobar meč

Proradio i Novak Đoković!

Midhat Šljivak

Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Beogradu nakon što je danas pobijedio Miomira Kecmanovića s 2:1, po setovima 4:6, 6:3 i 6:3.

Novak se mučio u prvom setu. Kecmanović je koristio svaku grešku prvog tenisera vijeta, uzeo mu je jedan servis i sigurnom igrom na svoj dobio je prvi set sa 6:4.

Kecmanović fantastično ulazi i u drugi set i pravi break u trećem gemu. Međutim, Novak odmah vraća izgubljeni servis, a zatim kao da se konačno i probudio.

Đoković u osmom gemu uzima servis protivniku, a zatim sigurnim servisom završava drugi set sa 6:3 i izjednačenje u setovima na 1:1.

Odlučujući treći set donosi odličan tenis s obje strane, a ključni trenutak desio se u sedmom gemu. Đoković s nulom uzima servis Kecmanoviću, a zatim sigurno završava set kojeg dobija sa 6:3 i dolazi do pobjede.

Đoković će u polufinalu igrati s boljim iz meča Karen Khachanov - Thiago Monteiro.

ATP Beograd, četvrtfinale:

Đoković - Kecmanović 4:6, 6:3, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije