Tako to rade šampioni: Novak Đoković je imao poruku za Rafaela Nadala

Nole svima uputio čestitke

Tako to rade šampioni: Novak Đoković je imao poruku za Rafaela Nadala

Edmir Škorić

Novak Đoković nije imao priliku da nastupa na Australian Openu zbog svima poznatih problema sa vizom, a samim tim Srbin je ostao bez šanse da osvoji historijsku 21. Grand Slam titulu.

Đoković ostaje na 20 titula, dok je legendarni Španac Rafael Nadal osvojio 21. nakon što je u velikom finalu koje je trajalo skoro pet i po sat pobijedio Rusa Daniila Medvedeva. Nadal je imao zaostatak od dva seta, ali je velikim preokretom na kraju slavio.

Đoković je morao sa strane i putem TV-a da prati prvi Grand Slam sezone, a oglasio se danas nakon što je on i zvanično završen.

Uputio je čestitke Novak svima koji su se borili u finalu, kao i ženskim predstavnicama.

“Na ovogodišnjem Australian Openu je odigrano nekoliko izvanrednih mečeva, a i finale je bilo izuzetno. Čestitam Barty na nevjerovatnom nastupu pred svojom publikom, kao i Daniele Collins na nevjerovatnom turniru. Čestitam i Rafaelu Nadalu na osvajanju 21. grend slema. Nevjerovatno dostignuće. Imao je impresivnu borbenost koja je preovladavala i ovaj put. Čestitam i Medvedevu koji je dao sve od sebe i igrao sa strašću i odlučnošću koju sam i očekivao od njega” poručio je Novak Đoković na Instagramu.

Dok su Nadal, Đoković i Federer imali dugo i trajno rivalstvo koje je nadišlo teniski sport, sva trojica su uvijek pokazivali veliki sportski duh u trenucima poraza i uvijek su bili spremni čestitati svojim rivalima i zbog toga su to oni - šampioni.

Nadalu je čestitku uputio i Federer, kao i mnogi drugi teniseri i teniserke. 

"Kakav meč! Svom prijatelju i velikom rivalu Rafaelu Nadalu, iskrene čestitke što je postao prvi čovjek koji je osvojio 21 Grand Slam naslov u pojedinačnoj konkurenciji.Prije nekoliko mjeseci smo se šalili kako su obojica na štakama. Nevjerojatno. Nikad ne podcjenjujte velikog prvaka. Tvoja nevjerojatna radna etika, predanost i borbenost inspiracija su meni i nebrojenim drugima diljem svijeta", poručio je Federer.

Top Komentari

Koljicfan
Dzumhuru da li te je stid sad?? Tako se to radi "ako" si profesionalac!
10 1
azz33333
Ono naše spadalo omalovažava jednog Nadala
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi