Kamere zabilježile trenutak kada se iscrpljeni Nadal srušio, jednostavano nije mogao biti na nogama

Pet i po sati epske borbe

Kamere zabilježile trenutak kada se iscrpljeni Nadal srušio, jednostavano nije mogao biti na nogama

Edmir Škorić

Španski teniser Rafael Nadal (35) danas je ispisao tenisku historiju stigavši do rekordnog 21. Grand Slama u karijeri.

Nadalu Australian Open nije omiljeni turnir, no Rafa je bio fantastičan, na kraju je u epskoj borbi od skoro pet i pol sati pobijedio Daniila Medvedeva. Imao je Španac 0:2 u setovima, na kraju je preokrenuo i došao do velike pobjede.

Nadal i Medvedev vodili su žestoku borbu satima, na kraju je 35. godišnjak u suzama radosnicama proslavio rekordan naslov.

Nakon što je ušao u svlačionicu, Nadal se samo srušio na pod.

"Tako se svi osjećamo nakon ovog meča. Zaslužio si ovaj trofej", poruka je Australian Opena uz objavljen snimak Nadala koji ne može da stoji na nogama.

"Bio je to jedan od najtežih mečeva u mojoj karijeri, emotivno. Sretno u budućnosti, Danilo! Bila mi je čast danas igrati protiv tebe. Ne znam što reći, nevjerovatno je. Mislio sam da neću ni igrati u Australiji, a sada ispred sebe imam trofej. Mnogo sam se namučio da dođem do ovoga, hvala svima na podršci", rekao je Nadal nakon meča.

"To je jedan od najuzbudljivijih trenutaka u mojoj karijeri, ovaj trofej će mi ostati u srcu, jer mi je bilo jako teško na ovom turniru. Ne mogu se dovoljno zahvaliti ljudima u svom timu, ali i svojoj porodici. U teškim trenucima bili su sa mnom. Bez vas ništa ne bi bilo moguće! Hvala vam opet!", poručio je.

Top Komentari

King_Kenny
Legenda i najveci teniser svih vremena.
5 2
SeoRusilac
Ovo je od vakcine hahaha. Pokrenuo mu se tromb
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi