Novak Đoković konačno dobio fantastične vijesti!

Može igrati na Roland Garrosu

Novak Đoković konačno dobio fantastične vijesti!

Endin Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković konačno je dobio dobre vijesti.

Ova godina za Đokovića nije počela baš najbolje jer mu je zabranjeno da igra na Australian Openu zbog činjenice da se nije vakcinisao, te je na kraju deportovan iz ove zemlje.

Đoković je tek krajem februara zaigrao na svom prvom turniru i to u Dubaiju, ali i dalje je bilo veliko pitanje da li ćemo ga ove sezone gledati uopšte na Grand Slamovima.

Srbijanski teniser se očito neće vakcinisati što je bio uslov skoro svih organizatora najvećih teniskih turnira.

Iako se prvobitno činilo da Đoković neće moći igrati ni u Parizu na Roland Garrosu danas je ovaj teniser dobio odlične vijesti.

Francuska vlada je objavila da se od 14. marta ukidaju vakcinalni pasoši što znači da će na Roland Garrosu moći nastupiti i teniseri koji nisu vakcinisani što su sjajne vijesti za Đokovića.

Roland Garros počinje 22. maja, a Đoković će moći igrati i na turniru u Monacu koji je na rasporedu 9. aprila.

U toku je i ublažavanje mjera u Velikoj Britaniji, te se očekuje da će Đoković imati pravo nastupa i na Wimbledonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi