Svi se raduju Đokoviću: On je najbolji teniser na svijetu

Nole konačno počinje sezonu

Svi se raduju Đokoviću: On je najbolji teniser na svijetu

Eldar Ganibegović

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković konačno će započeti ovu sezonu.

Nakon svih turbulencija koje je imao na startu ove godine, a naročito u Australiji u koju je stigao, bio 11 dana ni na nebu ni na zemlji, pa deportovan dan pred početak Australian Opena.

Na kraju je Australian Open osvojio Rafael Nadal i došao do historijske 21. Grand Slam titule, što je na ovom turniru, na kojem na kraju nije ni nastupio, bio i Đokovićev cilj.

Za 21. februar zakazan je početak ATP turnira u Dubaiju na kojem će nastupiti i Novak Đoković, a direktor ovog turnira Salah Tahlak izuzetno se raduje dolasku srbijanskog tenisera.

"Uvijek je bolje misliti o budućnosti i biti pozitivan. Mi se radujemo dolasku Novaka Đokovića jer je on najbolji teniser sveta. Naš je bivši šampion. Za ovaj grad i ovaj turnir, sjajno je što se vraća, rekao je Tahlak.

Za učešće na turniru u Dubaiju nije obavezna vakcinacija, kao što je to bio slučaj u Australiji.

"Sve dok se ispunjavaju obaveze testiranja i dok se dobijaju negativni rezultati, nema nikakvih problema", dodao je Takhlak.

Popularni Nole trenutno se nalazi u Beogradu gdje se sprema za svoj prvi turnir u sezoni.

Top Komentari

axel42
Opet ste navalili na Djoleta? Imal šta o Nadalu, Federeru, Medvedevu, Zverevu, Thiemu?? Oni su takodjer interesantni, al et vi samo o ovom četalju.
4 5
Usamljeni Hashishar
"Uvijek je bolje misliti o budućnosti i biti pozitivan". Osim u Đokovićev slučaju. Tu je definitivno bolje biti negativan.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi