Nadal oštro i iskreno o Đokoviću: "Ako kažu da se moraš vakcinisati..."
FOTO: EPA

Nije se još smirila situacija

Nadal oštro i iskreno o Đokoviću: "Ako kažu da se moraš vakcinisati..."

Haris Zilić

Nije se još smirila situacija oko svih dešavanja na relaciji Novak Đoković - Australija - Australian Open, a još jedan u nizu onih koji je prokomentarisao cijeli slučaj je i Tony Nadal.

Ujak Rafaela Nadal smatra da je Đoković cijelu situaciju mogao odraditi na mnogo drugačiji način.

"Iznenadilo me da je situacija stigla ovako daleko. Đoković je mogao stvari da uradi na drugačiji način. Jednostavno imate situaciju gdje je realnost da se vakcinišete da bi došli u Australiju, to su jednostavno zakoni države i kada je takav zakon na državnom niovu, tu nema izuzetaka, Australija je država gdje sve maksimalno poštuje", rekao je Nadal za "Marcu", zatim nastavio:

"Normalno da svi žele Đokovića vidjeti na turniru. On je jedan od najboljih tenisera u historiji, za turnir je itekako bitno da imate takva imena, ali bez obzira na sve nije mogao dobiti izuzetak. Žao mi je što je cijela situacija otišla daleko od sportske. Ako kažu da se moraš pridržavati propisa, onda uradiš tako. Da je Đoković dobio izuzetak onda bi većina tenisera išla linijom da ne primi vakcinu i nastao bi haos."

Obzirom da Novaka Đokovića ove godine nema na Australian Openu dobit ćemo novog osvajača prvog Grand salam sezone.

Top Komentari

doledolovski
Federer je najbolji svih vremena,kao sto je Muhammed Ali bokser, Jordan kosarkas, Schumaher formule itd
6 1
f0restinho
Nadal upravu 100%
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi