Dva dana nakon pobjede u Melbourneu, Novak Đoković saznao najbolje moguće vijesti!

Moći će i u SAD

Dva dana nakon pobjede u Melbourneu, Novak Đoković saznao najbolje moguće vijesti!

E. Ganibegović

Novak Đoković, nakon silne torture koju je prošao prošle godine, ove godine će moći nastupiti na US Openu, četvrtom Grand slamu u sezoni. Od danas je to posve jasno.

Američke vlasi odlučile su da ukinu zabranu ulaska u Sjedinjene Američke Države osobama koje nisu vakcinisane protiv virusa COVID-19.

To znači da ćemo, za razliku od prošle godine, na US Openu moći gledati Novaka Đokovića koji je prije dva dana osvojio Australian Open po deseti put.

Tako je 2023. godina počela na najbolji način za tenisera iz Srbije, koji je prije godinu dana izbačen iz Australije, nakon sudske bitke oko nevakcinacije protiv koronavirusa, a potom iz istog razloga propustio i US Open.

Jedini Grand slam turniri na kojima je Srbijanac prošle godine mogao da učestvuje bili su Roland Garros i Wimbledon, a u Velikoj Britaniji je i osvojio titulu. 

Nakon finala US Opena prošle godine, koje je igrano11. septembra, Đoković je ustupio mjesto lidera ATP ljestvice Špancu Carlosu Alcarazu. 

Oglasi

Vlasti u Sjedinjenim Državama odlučile su da od 11. maja 2023. godine ukinu zabrane vezane za COVID-19, što znači da Novak Đoković neće moći da učestvuje na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju iz Masters 1000 serije, a koji su zakazani za proljeće. 

Ovaj izostanak bi mogao da ugrozi njegovu poziciju svjetskog lidera, u slučaju dobrih nastupa njegovih rivala Carlosa Alcaraza i Stefanosa Tsitsipasa na spomenutim turnirima.

Ipak, sigurno je da mu je mnogo bitnije od ta dva Mastersa da nastupi na US Openu, naročito kada se uzme u obzir da vodi veliku trku s Rafaelom Nadalom.

Podsjetimo, nakon što je Đoković osvojio Australian Open, sada i on i Španac imaju po 22 Grand slama i vode veliku bitku za mjesto najboljeg u historiji po tom pitanju.

Ako je Đoković kralj Australije, onda je Nadal Francuske i Roland Garrosa, a upravo je to sljedeći Grand slam i bit će zanimljivo vidjeti da li će neki od njih dvojice doći do 23. naslova i tako se izdvojiti u odnosu na ovog drugog. 

Top Komentari

user1675182613
Dogodine 25 slemova
2 0
HamzaVojvoda
Samo melji brate guraj dokle god mere a i Semir je tu po potrebi. Samo s bismeletom ili verom u Boga
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi