Đokovića je pogodilo jedno pitanje nakon pobjede i shvatio je da sada treba odgovoriti

Novi trofej za srbijanskog tenisera

Đokovića je pogodilo jedno pitanje nakon pobjede i shvatio je da sada treba odgovoriti

Samir Mlaćo

Novak Đoković je sinoć ispisao historiju. Stigao je do četvrtog naslova na US Openu, te 24. Grand Slema u karijeri i to sve govori.

Nadigrao je srbijanski teniser Danilla Medvedeva sa 3:0 u setovima i potvrdio klasu.

O Đokoviću se mnogo pisalo u proteklom periodu, bilo je lijepih, ali i loših komentara.

Zbog toga je odlučio na press konferenciji na pitanje da li je jedan od najvećih sportista ikada dati zanimljiv odgovor.

"To ostavljam vama i svima drugima. Da li jesam ili nisam, neka to bude dio diskusije. Da nisam iz Srbije, prije mnogo godina bih bio dignut u nebesa na sportskom nivou, pogotovo u zapadnom svijetu. To je dio mog putovanja, ja sam zahvalan što dolazim iz Srbije, to mi daje vjeru i nadu.

To mi je još slađe, a vi pišite šta hoćete", rekao je Đoković na press konferenciji.

Oglasi

Đoković je sinoć dodatno podebljao svoj bankovni račun.

Naime, osvajanjem US Opena zaradio je dodatnih tri miliona američkih dolara.

Novim trijumfom Nole je došao do 24. Grand Slama u karijeri. Izjednačio se s Margaret Court i već u Australiji će imati šansu da dođe sam na vrh teniske historije.

Sigurno na tome neće stati i učinit će sve da ispiše nove, posebne trenutke.

Top Komentari

user1692778042
Nije u tenisu najveći a da bude jedan od najvećih sportista. Smiješno
1 2
antiTrojkas
Novak ima Albanske krvi,DA!Ali to je bilo"davno" ,ima preko 50 godina.Znaci za Srbe je to "davno".Ali nije davno ako je tamo neka Srbkinja dala pic** nekom Turskom agi,za komad zemlje ,pa mu rodila nasljednike I sada,500 godina iza,nasljednici te neke babe trebaju da se vrate"u veru pradedova".Po cemu??I nakon 500 godina!?Naravno,po VAMA.A Novakova(ja cetaljima ne tepam i meni nije "Nole" kao ovim komunjarskim bijednicima sa SS BA) krv je polualbanska.I trebace VJEKOVI da mu krv postane barem 51%"srbska",jer se geni ne mjenjaju tako lahko . Zato preko 92% Srba ima Turske gene i dan danas,500 godina poslije...tako da ce i Novak jos dugo biti polualbanac .Nista nova za nas ostale, ljude kojima LAZ nije osnovna drzavno-drustvena karakteristika kao Srbima.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi