Novak Đoković otvorio dušu i progovorio o povlačenju iz tenisa!

Pred finale US Opena

Novak Đoković otvorio dušu i progovorio o povlačenju iz tenisa!

Eldar Ganibegović

Novak Đoković je i s 36 godina najbolji teniser svijeta. Biologija, ipak radi svoje, vrijeme neumoljivo teče, a srbijanski teniser sada je iskreno govorio o povlačenju koje je neminovno u godinama koje su pred nama.

Večeras od 22 sata po centralnoevropskom vremenu Novak Đoković će krenuti u bitku za još jednu Grand Slam titulu.

U pitanju je US Open, gdje će u finalnom meču teniser iz Srbije igrati protiv Daniila Medvedeva.

Đoković je u polufinalu savladao 20-godišnjeg Amerikanca Bena Sheltona s 3:0, a nakon meča s njim govorio je o povlačenju iz tenisa.

"Pa, ​​istina je da s 36 godina svako Grand Slam finale mislim da bi moglo biti poslednje. Mislim da vjerovatno cijenim ove prilike i prilike da osvojim još jedan Slam više nego prije 10 godina, jer prije 10 godina sam se osjećao kao, hej, imam još nekoliko godina ispred sebe.

Oglasi

Ne znam koliko ih sada imam ispred sebe, niti znam koliko ću još godina igrati četiri Slama u sezoni. Tako da sam, naravno, svjestan prilike. Ali pokušavam da meču s Medvedevom pristupim kao i svakom drugom, s namjerom da pobijedim. 

Znam da će to biti najteži izazov, bez sumnje, ne samo zato što je finale, već zato što igram protiv momka od kojeg sam izgubio ovdje 2021. godine. 

Tako da razumijem važnost toga i naravno da smo obojica u odličnoj formi. Mislim da sam i ja u jako dobroj formi, tako da mi se sviđaju moje šanse", rekao je Srbin, a prenosi španski AS. 

Podsjetimo, Novak Đoković je trenutno na broju od 23 osvojena Grand Slam trofeja i večeras ima šansu da osvoji i 24. 

Top Komentari

hamdi kurtes
Medo će da ga odere.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi