Novak Đoković se prisjetio 90-ih godina, a potom i zapjevao: "Moraš da se boriš..."

Rekordno 47. polufinale na Grand Slam turnirima

Novak Đoković se prisjetio 90-ih godina, a potom i zapjevao: "Moraš da se boriš..."

Edmir Škorić

Novak Đoković izborio je večeras svoje 13. finale na US Openu i 47. Grand Slam u karijeri, nakon što je u tri seta savladao Amerikanca Taylora Fritza.

Đoković je isuviše lako došao do polufinala, te juriša prema novoj GS tituli. Fritz nije smogao snage da isparira Srbinu, koji je slavio sa 6:1, 6:4, 6:4, a zatim je nakon meča dao izjavu, nakon koje je i zapjevao.

"Ovo je sport koji mi je mnogo dao. Dolazeći iz Srbije, u tim 90-tim, u danima djetinjstva, bilo je mnogo stvari koje je trebalo proći, putovati u inostranstvo. Imao sam sreće jer sam imao ljude koji su bili uz mene, one koji su vjerovali u moj talenat. Moji roditelji su tu, šaljem im poljubac. To je moj dug odgovor na temu tih brojeva. Svaki put kad izađem je velika prilika za mene, naročito u ovom godinama, želim samo da što više uživam u ovakvim stvarima", rekao je Novak.

Imao je određenih duela sa publikom tokom meča...

"Očekivano je, normalno da će ljudi navijati za njihovog igrača, nemam ništa proiv toga, naprotiv, volim tu energiju koju dobijam. Hranim se tom energijom, kakva god da je, koristim je kao pogonsko gorivo, da igram najbolji tenis. Na sreću ovde igram dobar tenis, imao sam neke epske okršaje, nadam se da će biti još jedan u narednom kolu", dodao je Novak.

Oglasi

Priznaje da se prije meča i ošišao. "Da, ošišao sam se, pomoglo mi je. Bio sam aerodinamičan na terenu, brže prolazio kroz loptu. Šalim se, vidite koliko sam mokar, nekoliko puta smo se presvlačili. Vlaga, teški su uslovi i za njaga i mene. Pokušamamo sebe da dovedemo u najbolju poziciju."

"Moraš da se boriš za svoje pravo na žurci", zapjevao je potom Novak Đoković čuveni hit grupe Beastie Boys.

I u polufinalu ga čeka Amerikanac, Tiafoe ili Shelton, ovisno ko večeras pobijedi u drugom četvrtfinalnom paru.

"Sigurno će biti uživanje gledati taj meč sa svoje sofe. Biće tu masaža, fizio, kokice, neko pićence. Koje piće? Voda sa limunom! Malo da oporavim noge. Igraću opet protiv Amerikanca, moram da budem spreman ko god bude protivnik. Tiafoe je harizmatičan igrač, tu je strast i energija, ima brzinu. Biće zanimljivo vidjeti oba igrača", zaključio je Novak.

Đoković igra rekordno 47. polufinale, a prethodno je bio izjednačen u tom rekordu na Grand Slamu zajedno s Rogerom Federerom, ali je Švicarac ostao na 46 u svojoj velikoj karijeri.

Top Komentari

vedin
A šta bi ovaj četo pričao da je odrastao u Sarajevo 90-ih?!
1 0
HamzaVojvoda
Jeste dosadni sa ovim susedima dajte malo nasih uspeha. Izuzev Lane ovde ne bi imo sta citat da se samo bh uspesi spominju. Zato moraju gologuze i tabloidi i uspesi suseda da pune naslove. U zadnjih par dana finale u odbojci sada izboreno polufinale u kosi polufinale Us open mislim sta reci nego SRBIJA
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi