Đoković se poigrao s Garinom za četvrtfinale, Kačanovu maraton, Bautista ispao

Wimbledon

Đoković se poigrao s Garinom za četvrtfinale, Kačanovu maraton, Bautista ispao

E. Škorić

U Londonu se danas igraju mečevi osmine finala Wimbledona u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Novak Đoković je igrao na Centralnom terenu i nije imao većih problema protiv Cristiana Garina, kojeg je savladao sa 6:2, 6:4, 6:2 za sat i 50 minuta igre.

U četvrtfinalu će prvi teniser svijeta igrati protiv Fucsovicsa ili Rubljova. Trenutno je 2:2 u setovima, ali Mađar je bliže pobjedi.

Najbolji meč danas odigrali su Karen Kačanov i Sebastian Korda. Nakon skoro četiri sata borbe Rus je prošao dalje. Korda je prvi set dobio sa 6:3, Kačanov naredna dva sa 6:4, 6:3, a imao je i brejk u četvrtom setu.

Izgledalo je kao da bi lagano mogao privesti stvari kraju, no 4. se Korda dobija sa 7:5. U setu odluke igralo se na razliku. Kačanov je tri puta imao servis za pobjedu, da bi na kraju ipak slavio.

U četvtfinalu Kačanov igra protiv Šapovalova, koji je nadigrao Bautistu sa 6:1, 6:3, 7:5.

Laganu pobjedu ostvario je i Matteo Berrettini protiv Ilye Ivashke sa 6:4, 6:3, 6:1. Sada čeka pobjednika meča Auger-Aliassime- Zverev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi