Novak "rješava" rivale na Wimbledonu po kratkom postupku, pitanje je može li ga neko zaustaviti

Nastavlja niz

Novak "rješava" rivale na Wimbledonu po kratkom postupku, pitanje je može li ga neko zaustaviti

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Wimbledona.

S obzirom da Roger Federer nije onaj stari, da nema Rafe Nadala, a da je Stefanos Tsistipas već ispao, pitanje je koće uspjeti Novaka na putu do jubilarne 20. Grand Slam titule.

U prva dva kola Đoković nije imao problema. Iako mu je Draper uzeo set na početku 1. kola, prvi reket svijeta ga je razbio u naredna tri seta, a danas je očitao lekciju Kevinu Andersonu.

Južnoafrički teniser uzda se u svoj servis, nedavno je ispalio 41 as u meču, ali danas mu ništa nije pomoglo. Đoković je za 100 minuta slavio sa 6:3, 6:3, 6:3.

Novak brani titulu u Wimbledonu i s obzirom kako igra, pitanje je zaista ima li neko dovoljno municije da mu stane u kraj.

Novak će u šesnaestini finala igrati sa pobjednikom meča između Italijana Andreasa Seppija i Amerikanca Denisa Kudle.

Top Komentari

Uranija
Realno je da poslije Wimbledona stigne Federera po titulama na GS i na US openu postane najveći svih vremena. Sretno
4 2
19zfc21
Đ20KOVIĆ KING
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi