Novak Đoković odao počast teroristima

Objavom na društvenim mrežama

Novak Đoković odao počast teroristima

Edmir Škorić

Srpski teniser Novak Đoković oglasio se na društvenim mrežama kako bi odao počast ubijenim napadačima koji su osumnjičeni za napad na sjeveru Kosova i ubistvo policajca.

Najbolji teniser svijeta objavio je fotografiju iz Hrama Svetog Save u Beogradu gdje je upriličeno paljenje svijeća zbog terorista koji su ubijeni na Kosovu.

Osim toga, vidi se u pozadini transparent navijača koji su se okupili u Hramu, a na kojem piše: "Svaka suza Boga moli, svakog Srbina duša boli" uz mapu Kosova u srpskim bojama.

Podsjetimo, krajem prošle sedmice su tri naoružana napadača ubila kosovskog policajca Afrina Bunjakua, a njegovog kolegu Albana Rashitija ranili. Kosovska policija je uspjela eliminisati četvrocu napadača, dok je šestoricu uhapsila.

Vlada Srbije je jučer proglasila i Dan žalosti zbog smrti trojice napadača, a odavanje počasti stiže sa svih strana, pa tako i od najuspješnijeg sportiste Srbije i ovih prostora.

Novak Đoković stanovnik je Monte Karla, gdje mu je prijavljeno i prebivalište, pa je vjerovatno jedna od rijetkih osoba iz ovog "raja na zemlji" koji je odao počast ubijenim u terorističkoj akciji. 

Ako se pitate otkud tamo, radi se o Novakovoj požudi za novcem, zbog poreza ima mnogo veću financijsku dobit, pa patriotske osjećaje i svoju ljubav prema Srbiji uglavnom i najviše pokazuje kroz društvene mreže.

Bez ikakve dileme najbolji sportista sa Balkana, najveći teniser u historiji, ali neke njegove postupke zaista je teško shvatiti.

Top Komentari

fare87
Smece od covjeka.
4 0
Hanibal
Ovaj srbijanski teniser (jer nije ispravno reci srpski, jer je njegova nacionalnost upitna) je dokazani cetnik. On se najmanje deset puta dokazivao svojim podvizima od slikanja pokraj cetnickij zlikovaca ikli s drugim obiljezjima. Jadan je narod kojemu je i Gavrilo princip heroj, najpoznatiji svjetski terorist. Mene osobno 0.00 % ne zanima ovaj tip niti njegovi rezultati, kao ni rezultati pojedinaca ili klubova koji promovisu fasizam. Stoga ovaj portal ne treba da pise o ovima. Manje cemo se nervirati.Dali je ijedan Srbin odao pocast ubijenim Bosnjacima i Albancima???
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi