Novak Đoković na udaru oca mladog tenisera: "Tužno je što takav šampion ismijava mog sina"
Foto - EPA

Bryan Shelton se oglasio

Novak Đoković na udaru oca mladog tenisera: "Tužno je što takav šampion ismijava mog sina"

Midhat Šljivak

Mladi američki teniser Ben Shelton je na nedavno završenom US Openu došao do rezultata karijere. 20-godišnjak je stigao do polufinala gdje nije mogao protiv Novaka Đokovića, a nakon ovog meča Srbin je izazvao mnogo kontroverzi kopirajući proslavu protivnika (spuštanje telefonske slušalice). Za oca Bena Sheltona to je bilo ismijavanje negovog sina.

Ben Shelton napravio je rezultat karijere na US Openu. Mladi 20-godišnji teniser je stigao do polufinala, no tu je zaustavljen od kasnijeg šampiona Novaka Đokovića.

Nakon što je pobijedio Amerikanca Novak je odlučio iskopirati njegovu proslavu pobjede. Učinio je to gestikulacijom spuštanja telefonske slušalice i izazvao je veliku pažnju.

Mnogi su odmah pomislili da Đoković ismijava Sheltona. Takvo mišljenje dijeli i njegov otac Bryan.

"Taj čovjek silno želi da ga svi vole. Želio je ismijati Bena na kraju i nije to bilo nešto samo da bi ga kopirao. To je bilo ismijavanje i zaista je tužno što je tako nešto došlo od tako velikog šampiona", smatra Bryan Shelton.

Oglasi

Sigurno je da mu porodica Shelton neće zaboraviti ovakav potez Novaka Đokovića i zauvijek će imati zamjerku na njegovo ponašanje protiv mnogo mlađer rivala.

Ben Shelton je momak od kojeg se tek očekuju veliki rezultati. Ove godine je na Australian Openu stigao do četvrtfinala, a fantastičnom igrom na US Openu je otišao stepenicu više.

Ovaj 20-godišnjak bi bez dileme uskoro mogao osvojiti i svoju prvu ATP titulu, a od ove sedmice je 19. teniser svijeta, što će mu u budućnosti olakšati žrijeb na turnirima.

Novak Đoković je svjetski broj jedan. U New Yorku je ponovo preuzeo vrh i došao je do 24. Grand Slam naslova karijere.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Pitajte noleta za srebrenicu, da mu cujemo misljenje!
4 1
komentator1
Lijepo je mile duduk rekao: CIGANIJA TESKA ovi djokovici
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti