Bivši trener Federera: "Rogerovo vrijeme prolazi, ne vidim ko može pobijediti Nadala u Parizu"

Švicarac ima 37 godina i još uvijek igra

Bivši trener Federera: "Rogerovo vrijeme prolazi, ne vidim ko može pobijediti Nadala u Parizu"

S. Pašalić

Bivši trener Rogera Federera Jose Higueras je izjavio da ne zna ko bi mogao pobijediti Rafaela Nadala na Roland Garrosu.

Higueras je trenirao Federera 2008. godine, a komentarisao je trenutno stanje Švicarca i njegove šanse za osvajanje novog Grand Slama.

"Federera polako stižu godine, njegovo tijelo se ne oporavlja tako brzo kao ranije. Mislim da su na Wimbledonu njegove najbolje šanse da osvoji još neki trofej", rekao je Higueras i dodao:

"Ne znam ko bi mogao da pobijedi Nadala u Parizu, ako on bude bio u dobroj formi. Siguran sam da Rafa može da osvoji 20 Grand slamova, kao i Novak. Đoković je nešto mlađi i u posljednje vrijeme dominira tenisom".

Iako je Đoković osvojio posljednja tri Grand Slam turnira, uključujući i Australian Open prošlog mjeseca, Nadal je i dalje favorit French Opena nakon što je u posljednjih 14 godina osvojio 11 puta turnir, a prvi naredni veliki turnir na kojem će sva trojica igrača nastupiti bit će Masters u Indian Wellsu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi