Nesretni Kecmanović nije imao nikakve šanse protiv raspoloženog Novaka Đokovića
Foto - EPA

Ekspresna pobjeda Đokovića

Nesretni Kecmanović nije imao nikakve šanse protiv raspoloženog Novaka Đokovića

M. Šljivak

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Wimbledona nakon što je danas savladao sunarodnjaka Miomira Kecmanovića s 3:0, po setovima 6:0, 6:3 i 6:4.

Đoković je u ovom meču opravdao ulogu favorita, ali mnogi su očekivali mnogo jači otpor 30. tenisera svijeta, posebno zbog činjenice da zna mnogo toga o Novaku.

Međutim, Kecmanović danas nije imao nikakve šanse da napravi nešto protiv Đokovića, a kako je igrao Novak jasno pokazuje prvi set.

Za samo 25 minuta igre Nole je uzeo set bez izgubljenog gema (6:0), a dominacija se nastavila i u ostatku meča.

Đoković je drugi i treći set dobio bez većih problema. Bilo je 6:3 i 6:4 i lagano je otišao među 16 najboljih na Wimbledonu.

Protivnik Đokoviću u osmini finala bit će Nizozemac Tim van Rijthoven koji je s 3:0 savladao Nikoliza Basilashvilija.

Wimbledon:

Đoković - Kecmanović 3:0 (6:0, 6:3, 6:4)

Top Komentari

BHPatrola
On kada bi prije dobijo, protivnika kao nadala, nikada nebi osvoijo ista
0 1
BHPatrola
Ma stalno slabe protivnike, i slijedeci tako, ovaj vecinom dolazi do polafinala tako, a drugi sve moraju dati od sebe i umore se, dok on proseta do polafinala, pa je kao nov za igranje, dok drugi pola mrtav doce do toga
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti