Pouille iznenadio Raonića i otišao u polufinale Australian Opena
Francuskom teniseru su na Grand Slamovima najveći uspjesi bili četvrtfinala Wimbledona i US Opena (Foto. EPA)

Poznat polufinalista turnira

Pouille iznenadio Raonića i otišao u polufinale Australian Opena

M. Šljivak

Francuz Lucas Pouille plasirao se u polufinale Australian Opena. On je u četvrtfinalnom duelu savladao Kanađanina Miloša Raonića sa 3:1, po setovima 7:6, 6:3, 6:7 i 6:4.

Odigrao je 24-godišnji Francuz fantastičan meč i na kraju je zasluženo stigao do najvećeg uspjeha u karijeri. Potpuno je iznenadio favorizovanog rivala i imat će veliku šansu da se dokopa prvog finala jednog Grand Slama.

Raonić je bolje ušao u meč. Imao je velikih 5:2 u prvom setu, ali je zatim nestao sa terena. Pouille je igrao sjajno i prvi set je dobio sa 7:6 u tie-breaku.

Nastavio je francuski teniser se odličnom igrom i u drugom setu. Napravio je break u četvrtom gemu, držao je čvrsto svoj servis i na kraju je dobio i drugi set sa 6:3 za velikih 2:0.

Raonić se u meč uspio vratiti u trećem setu. Uspio je dominantno dobiti tie-break i dobio je ovaj dio meča sa 6:7 za smanjenje rezultata u setovima na 2:1.

Međutim, Kanađanin nije mogao protiv sjajnog Poullea. Francuz je u 10. gemu četvrtog seta došao do breaka koji mu je donio osvajanje četvrtog seta sa 6:4 i konačnu pobjedu u ovom duelu od 3:1.

Pouille će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Novak Đoković - Kei Nishikori.

Australian Open, četvrtfinale:

Pouille - Raonić 3:1 (7:6, 6:3, 6:7, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi