Novak Đoković poslao poruku koja će odjeknuti svijetom
Historijski rezultat Novaka Đokovića na Roland Garrosu (Foto: EPA)

Nakon osvajanja Roland Garrosa

Novak Đoković poslao poruku koja će odjeknuti svijetom

Midhat Šljivak

Novak Đoković je u Parizu ispisao historiju tenisa. Srpski teniser osvojio je svoj 23. Grand Slam naslov i jedini je čovjek s takvim dostignućem. Nakon meča Novak je bio veoma emotivan i poslao je snažnu poruku svim mladim ljudima.

Novak Đoković slavi 23. Grand Slam titulu. Pobjedom nad Casperom Ruudom u Parizu s 3:0 osvojio je Roland Garros i došao je do historijskog uspjeha.

Nakon meča emotivni Đoković je plakao i slavio, a zatim je uzeo mikrofon u ruke i poslao je snažne poruke, posebno mladim ljudima.

"Hvala na posebnoj atmosferi. Nevjerovatan trenutak u mojoj karijeri, jedan od najvećih trenutaka", počeo je izlaganje Đoković i nastavio je:

"Možda je slučajnost da sam baš ovdje uzeo 23. Grand Slam jer je ovaj turnir za mene uvijek bio najteži. Zato sam toliko emotivan, zato mi toliko znači. Mnogo se toga dešavalo na terenu i van njega. Počastvovan sam što sam na ovom posebnom terenu."

Oglasi

Zatim se Novak posvetio svom današnjem protivniku. Neko je koga izuzetno cijeni.

"Ti si poseban čovjek. Morao sam to reći jer danas dosta znači kada neko ima prave ljudske vrijednosti. Veliko poštovanje tebi i tvojoj porodici. Žao mi je zbog rezultata danas, ali nadam se da ćeš u budućnosti sve pobijediti osim mene."

Porodica i trenerski tim uvijek najviše trpe. Novak zna da nije lako s njim raditi i ponovo im je posvetio trenutke pažnje.

"Vi znate kroz šta smo prošli svaki dan. Znate koliko mogu biti nezgodan i težak. Znajući šta sam ja vama radio, koliko sam vas mučio, cijenim ono što radite za mene. Uvijek ste mi najveća podrška".

Zatim je Đoković poslao poruku koja će odjeknuti svijetom. Posvetio ju je svim mladim ljudima svijeta.

"Moja djeca su ovdje i uvijek se trudim da kažem neke poruke. Želim da pošaljem poruku svakoj mladoj osobi - Zaboravi šta se desilo u prošlosti, gledaj u budućnost, uzmi stvari u svoje ruke, vjeruj i stvori", poruka je Novaka Đokovića.

Top Komentari

Ecosport
Drago mi je najviše radi zatucanih Sarajlija koji ne vole GOATa Đokovića, a vole Modrića i njegove uspjehe. Nakenj4m vam se u stau.
3 1
user1686590140
Mnogo vrijedi za Srbiju i Srbe. A ostale sa Balkana svaki njegov uspjeh u ocima svijeta gura u nizi rang u odnosu na Srbe. Njegovi uspjesi su pomogli da se zapad okrene polako u korist Srbandije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti