Nole se pokrio peškirom, nije mogao više da izdrži...

Zaplakao kao malo dijete

Nole se pokrio peškirom, nije mogao više da izdrži...

Midhat Šljivak

Novak Đoković je ispisao historiju svjetskog tenisa. Srpski teniser osvojio je Roland Garros pobjedom nad Casperom Ruudom od 3:0 i došao je do rekordnog 23. Grand Slam naslova. Naravno, emocije su bile velike i Novak je zaplakao.

Novak Đoković je najveći teniser svih vremena. Srbin je došao do 23. Grand Slam naslova u karijeri i ušao je u historiju.

Naravno, Nole nije mogao sakriti emocije nakon meča. Prvo je otišao na tribine kako bi pozdravio porodicu i prijatelje, a zatim je uslijedila emotivna scena po povratku na teren.

Đoković je sjeo na klupu, pokrio se peškirom i zatim je zaplakao kao malo dijete.

Oglasi

Suze je ubrzo zamijenio osmijeh. Svjestan je Novak itekako onog što je napravio i definitivno mu u svijetu tenisa apsolutno niko ravan nije.

Đoković naravno nema namjeru stati na broju 23. Pred njim su novi izazovi i svakako je cilj da do kraja godine uzme i preostala dva Grand Slam turnira.

Već od 3. jula na programu je Wimbledon u Londonu, a zatim se tenis seli u Sjedinjene Američke Države gdje će u New Yorku od 28. augusta početi US Open, gdje će Novak zaigrati nakon dvije godine.

Đoković je napravio zaista nevjerovatne stvari. Iako mnogi imaju sumnje, on je definitivno najbolji ikad i jedini je čovjek s 23. osvojena Grand Slam naslova.

Ponosno je i danas podigao trofej. Emocije su bile ogromne, a osmijeh mu nije silazio s lica.

Top Komentari

Edytz
Ako i treba da se pokrije od sramote koliko toga je osvojio na sreću i u vrijeme kada najboljih među njima nije bilo zbog povreda.
2 4
user1686590140
Plakace sve dok ne uspije da vrati Kosovo i ujedini Rs sa RS
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi