Svi su s nestrpljenjem čekali da vide šta će Đoković ovaj put napisati na kameri

Osvojio rekordnu 23. titulu

Svi su s nestrpljenjem čekali da vide šta će Đoković ovaj put napisati na kameri

Edmir Škorić

Novak Đoković danas je ispisao tenisku historiju te je postao prvi igrač sa 23 Grand Slam titule.

Đoković je u finalu Roland Garrosa pobijedio Caspera Ruuda sa 7:6, 6:3, 7:5 i tako je dokazao da je najbolji teniser svih vremena.

Novak je bio jako emotivan kada je meč završio. Prvo je sa svojim timom proslavio trofej, a onda je sjeo na klupu i počeo da plače dok je glavu prekrio peškirom.

Uslijedila je i tradicionalna poruka koju je Novak napisao na kameri.

"Ma tako je breee! Idemo!", napisa je Đoković na kameri.

Oglasi

Prethodna poruka na kameri je izazvala mnogo reakcija. Krajem maja je poslije uvodnog meča Roland Garrosa protiv Aleksandra Kovačevića napisao na kameri: "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju".

Đokovićeva politička poruka podigla je prašinu i zasjenila sve ostale mečeve u Parizu.

Ovaj put je odlučio da napiše vlastitu motivacijsku rečenicu koju smo mogli toliko puta čuti dok je osvajao bitne poene na terenu.

Đoković je sa 36 godina i 20 dana postao najstariji osvajač Roland Garrosa, a tu laskavu titulu je preuzeo od Nadala.

Iako se bliži kraju karijere, Nole radi čuda i dalje i osvaja trofeje bez muke. Imao je zahtjevnih rivala u Parizu tokom turnira, ali niko nije uspio da mu stane na put. Mislilo se da bi to mogao uraditi mladi Carlos Alcaraz u polufinalu, no Španac se povrijedio.

Srbijanski teniski majstor ima tri titule na Roland Garrosu. Đoković je u Parizu još četiri puta igrao u finalu. Tri puta je morao priznati premoć Špancu Rafaelu Nadalu, a jednom Švicarcu Stanu Wawrinki. 36-godišnji Novak je uz tri titule u Parizu osvojio tri titule na US Openu, ima 10 titula na Australian Openu, te sedam titula na Wimbledonu.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Tako je bre care. Sad kod jarana Semira na teferic u po Bosne
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi