Novak Đoković porukom razočarao mnoge i dosta kolega neće biti sretno
Foto - EPA

Poslao im poruku

Novak Đoković porukom razočarao mnoge i dosta kolega neće biti sretno

M. Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uputio je veoma bitnu poruku teniserima.

Kao predsjednik Savjeta igrača kolegama je uputio poruku da je održavanje US Opena u New Yorku teško izvodljivo.

Sjedinjene Američke Države ne ide u pravom smjeru u borbi s koronavirusom. I dalje je ova zemlja najveće žarište na svijetu, a New York je žestoko pogođen.

Ipak, i pored toga organiziatori US Opena su planirali da se turnir održi od 31. augusta do 13. septembra bez prisustva publike, ali Đoković je sada protiv održavanja turnira.

Španska Marca navodi da je u pismu igračima koji su već rezervisali smještaj saopštio da traže od ogranizatora da im izmiri sve troškove ako turnira ne bude i ako se situacija s virusom ne poboljša.

Trenutna situacija u SAD-u po mišljenju Đokovića navodi na to da je bilo kakav turnir teško izvodljiv i da su sve prilike da se US Open neće igrati.

Đoković je, podsjetimo, nedavno organizovao Adria Tour na kojem se i sam zarazio koronavirusom, baš kao i Grigor Dimitrov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije