Britanac ponovo napao Đokovića: "Nikad prije nisam vidio nijednog igrača da to radi"

Nije se ni izvinio

Britanac ponovo napao Đokovića: "Nikad prije nisam vidio nijednog igrača da to radi"

Edmir Škorić

Britanski teniser Cameron Norrie ponovo je iskoristio priliku da podsjeti na "bezobrazluke" Novaka Đokovića.

U maju su se Đoković i Norrie sastali u osmini finala ATP Masters 1000 turnira u Rimu. Srbijanski teniser slavio je sa 6:3, 6:4, ali taj meč ostaće upamćen po međusobnim trzavicama i situaciji na rubu verbalnog obračuna.

Meč je počeo uz kašnjenje koje je neuobičajeno za ATP Tour. Novinari u Rimu izvještavali su da je Norrie nervozno čekao da se Đoković pojavi na terenu, a ubrzo je otkriven i razlog kašnjenja.

Kako je prenio B92, komentator britanske televizije otkrio je da je srbijanski teniser na jutarnjem zagrijavanju povrijedio rame, zbog čega mu je hitno bila potrebna ljekarska intervencija.

Neobičnim događajima u Rimu tu nije bio kraj, jer se u drugom setu dogodio trenutak koji su srpski portali odmah okarakterisali kao incident. U gemu u kojem je Norrie vratio break, Đoković se nakon izgubljenog poena na mreži okrenuo i krenuo prema osnovnoj crti, a rival ga je smešom pogodio u nogu.

Novak se okrenuo i samo ljutito gledao Britanca, dok je publika zviždala. Norrie se sada opet oglasio i opet prigovarao na ponašanje trećeg igrača svijeta.

Oglasi

“Želio je malo više vremena za fizioterapiju prije utakmice. Utakmica je bila na rasporedu u 11:00, a mi smo izašli možda u 11:12, 11:13. Mislim da nije vidio nikakav problem u tome. Nikada mi ništa nije rekao i nikada se nije izvinio. Pitao sam sudiju je li to tačno i rekli su da je u skladu s pravilima. Nikad prije nisam vidio nijednog igrača da to radi", priznao je Norrie.

Norrie (27) trenutno je 13. igrač svijeta. Svoj naredni meč na Roland Garrosu igra sutra protiv Italijana Lorenza Musettija, a prethodno je izbacio dvojicu domaćih predstavnika, Benoita Pairea sa 3:2 u setovima nakon velike borbe, a onda vrlo lako Lucasa Pouillea, kojem nije prepustio niti jedan set.

Norrie je samo jedan u nizu tenisera koji ne razumiju ponašanje Đokovića. Inače, Novak je nedavno na kameru ispisao: "Kosovo je srce Srbije" i izazvao oštre reakcije, a mnogi su pozivali da bude kažnjen zbog političkih poruka.

"Nisam političar, niti imam namjeru da ulazim u rasprave. Ali me boli kao Srbina šta se događa na Kosovu“, izjavio je Đoković nedugo nakon toga te je nastavio: "Kao javna ličnost osjećam obavezu da iskažem podršku našem narodu i cijeloj Srbiji".

Povodom Đokovićeve poruke oglasila se Teniska federacija Francuske (FFT) koja je zvaničan organizator turnira: "Nigdje u zvaničnim pravilima Grand slama ne piše šta igrač smije, a šta ne smije da kaže. FFT neće preduzimati nikakve mjere".

Nole svoj naredni meč igra danas protiv Španca Davidovicha Fokine i smatra se velikim favoritom u borbi za osminu finala turnira koji želi da osvoji po treći put. Pobjednik u Parizu na Roland Garrosu bio je prvi put 2016. godine, a posljednji 2021. godine. Do sada je u 2023. osvajao Australian Open i Adelaide.

Top Komentari

Skender
Treba mu zabraniti da igra tenis dozivotno. Neka igra po Sumadiji. To je onaj ist tip koji se nedavno u Australiji slikao pokraj slike (lika) Draze mihailovica. Srpska propagandna fasisticka medija zatrovala su srpsku mladost (starost je nepopravljiva) medijskim bombardovanjima gradana o dogadanjima na njihov velikosrpski nacin. (Laz je njihova istana, laz je u srcu svakoga Srbina). Istina je sve ono sto oni uporno negiraju.
1 0
user1596891057
Nije tvoje da pričaš o Srbiji osim ako nije politički,tvoje je da igraš tenis s kad završiš sa karijerom idi budi predsjednik,žalosno od njega stvarno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi