Novo iznenađenje u ženskom dijelu turnira: Ispala Caroline Wozniacki

Poraz druge teniserke svijeta

Novo iznenađenje u ženskom dijelu turnira: Ispala Caroline Wozniacki

Druga teniserka svijeta Carolina Wozniacki ispala je rano jutros po našem vremenu sa US Opena.

Bolja od danske teniserke bila je Ukrajinka Lesia Tsurenko koja je slavila sa 2:0. u setovima. Wozniacki je sjajno ušla u meč te je napravila brejk i povela 2:0, pa kasnije i 3:1, ali od tog trenutka je Ukrajinka zaigrala puno bolje te je napravila dva vezana brejka i set dobila sa 6:4. U drugom periodu igre Carolina je pretrpjela dva brejka, a nijednom nije oduzela servis svojoj protivnici pa je izgubila sa 6:2 i oprostila se od turnira. Tsurenko će u trećem kolu igrati protiv Katerine Siniakove koja je 54. na WTA listi.

Za razloiku od Wozniacki, iznenađenje u drugom kolu nije dozvolila Maria Sharapova. Ruska teniserka je sa 6:2 i 7:5 slavila protiv Rumunke Sorana-Mihaele Cirsteae. Sharapova će u narednoj rundi imati vrlo težak zadatak jer igra protiv Jelene Ostapenko koja je 10. teniserka svijeta.

Podsjetimo, osim Wozniacki, do sada se od turnira oprostila i vjerovatno prva favoritkinja Simona Halep, pa se žrijeb otvorio brojnim teniserkama koje su možda bile i u drugom planu kao što su Maria Sharapova ili Serena Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi